Pusse opp rom for rom eller ta alt samlet? Fjogstad-Hus hjelper deg! - Fjogstad Hus

Pusse opp rom for rom eller ta alt samlet? Fjogstad-Hus hjelper deg!

Vellykket oppussing krever en god plan, særlig hvis jobben er omfattende og du skal bo godt underveis. Kontakt Fjogstad-Hus og få hjelp til både planlegging og utførelse.


Takoppløft og totalrenovering

Total forvandling fra et tradisjonelt husbankhus til en moderne enebolig.
Les mer

Påbygg generasjonsbolig

På den romslige tomten var det mulig å bygge et tilbygg og få en generasjonsbolig.
Les mer.

Ekstra etasje, dobbelt så bra

Huset har vokst i takt med barna kan en si, mest i takt med behov.
Les mer

Skal du pusse opp hjemme?
Kontakt oss for en uforpliktende befaring og pristilbud. Ring 51 97 17 00 eller send en e-post til post@fjogstad-hus.no.– Huset er fra 1966. Det var mye å ta tak i da vi flyttet inn i 2010. Vi la en plan sammen med Fjogstad-Hus om hvordan vi kunne gjøre dette trinnvis og samtidig trives underveis i reisen, forteller mor i huset, Synnøve. Nå er familien på fem snart i mål med total oppussing av huset sitt på Sola.

– Nå er det ingenting som knirker lenger. Hele jobben gikk også knirkefritt – takket være Fjogstad-Hus, smiler Synnøve.

Helt ny etasje

– Noe av det første vi ønsket å ta tak i var kjelleretasjen, sier pappa Terje.

– Her var det gjort lite. Vaskerommet bestod av murvegger fra 1966 og hadde heller dårlig røropplegg. Vi fikk derfor inn profesjonell hjelp fra Fjogstad-Hus slik at vi kunne planlegge og gjøre dette på riktig måte. Vi gjorde om på romløsningene, bygget et nytt bad/vaskerom, skiftet alle vinduer, fikk rettet av gulvet, lagt varmekabler og ikke minst; fikk et femte soverom. Fjogstad-Hus hadde hele ansvaret og koordinerte elektriker og rørlegger. Vår jobb var stort sett å rive litt i forkant, rydde og mene noe om farger, fliser og innredning. Det var mye enklere enn å gjøre det selv. Vi slapp utrolig mange bekymringer, smiler Terje før Synnøve slipper til igjen:

– Vi fikk i realiteten en helt ny etasje med en veldig kjekk kjellerstue. Og det var en meget behagelig reise, sier Synnøve fornøyd.

Boligens hjerte

Etter flere mindre prosjekter som å bytte ut vindu på soverom, tapetsere og male, stod stue og kjøkken for tur.

– Her måtte vi dele oppussingen i to. Vi ønsket å bo i huset mens vi tok disse to rommene også. Derfor valgte vi å ta stuen først. Her var det litt av hvert å ta tak i, forklarer Synnøve, og utdyper:

– Vi ville skifte ut vinduene i stuen. Disse var fra 80-tallet og med så store vindusflater var det mye å hente på isolasjonsevnen i nye, moderne vinduer. Vi ønsket også å bytte ut vinduene på den ene veggen med en skyvedør for direkte utgang til den lune delen av terrassen. Løsningen ble derfor å gå helt ned til gulvet med vinduene på den andre veggen også. I tillegg fjernet vi en gammel panelvegg og fikk isolert veggene på nytt. Prikken over i-en var akustikkplater i taket istedenfor panel. Det er stor forskjell på før og etter, smiler hun fornøyd.

Akutt kjøkkenhjelp

Når en travel familie med barn på seks, 13 og 15 år skal pusse opp kjøkkenet, er det mye som må stemme når de skal bo i boligen mens oppussingen skjer. Spesielt når kjøkken skal rives og alt skal tilpasses og bygges på nytt.

– Det var litt mer utfordrende når vi skulle rive kjøkken og gjøre om der. Ting som å lage middag byr på utfordringer når du ikke har tilgang til en skikkelig komfyr eller stekeplate. Det ble en del enkle måltid og litt take-away i den perioden, ler Terje, husets kjøkkensjef.

– Vi ønsket å gjøre om på planløsningen på kjøkkenet. Gjøre hele stuen mer åpen og utnytte lyset fra begge sider. Vi valgte derfor å sette inn et nytt vindu i kjøkkendelen også. De dyktige og meget hyggelige tømrerne fra Fjogstad-Hus jobbet effektivt. De ble også en «venn i nøden», smiler Terje.

– Terje hadde selvsagt gått i fellen og skulle montere IKEA-kjøkkenet selv. Det gikk stort sett greit. Men det er som de sier; «skomaker, bli ved din lest». En telefon til Magne Fjetland, og Fjogstad-Hus var kjapt på pletten for å hjelpe oss helt i mål. Med nytt elektrisk anlegg og enkel ombygging føler vi nå at vi bor i et splitter nytt hus, forteller en fornøyd Synnøve. Tenåringsdatteren Kristi er enig.

 – Det er mye kjekkere å ta med venner hjem nå. Nå er det så «fresht» og fint her, smiler 13-åringen.


– Bruk folk som kan faget!

– Vi er straks i mål med oppussingen. Nå gjenstår bare gangen før hele huset pusset opp fra topp til tå. Jeg er glad for at vi ble enige om at vi ikke behøvde å pusse opp hele huset fra dag én. Det har også gjort at vi har funnet bedre løsninger etter hvert som vi har bodd oss inn i huset, tror Synnøve.

– Vi har vært opptatt av løsninger som gjør hverdagen litt enklere. Der må vi berømme Fjogstad-Hus. De har vært med oss på veien hver gang vi har et delprosjekt eller en utfordring med huset som må løses, sier Terje.

– Jeg har innsett mine begrensninger med hammer og spiker. Jeg er litt «handy», men er også kresen og liker av godt håndverk. Derfor er jeg opptatt av å bruke de som kan faget sitt. Og hvis de samtidig gjør hverdagen vår enklere mens oppussingen pågår så er det en vinn-vinn-situasjon for hele familien, ler han.

small filter icon Filter