Ekstra etasje, dobbelt så bra. - Fjogstad Hus
Fjogstad Hus ombygging Før
Fjogstad Hus ombygging Etter

Ekstra etasje, dobbelt så bra.

Huset til familien Fister har vokst. Litt i takt med barna kan en si. Mest i takt med behov. – Vi ville opp en etasje, sier Lill Kathrine Fister. – Mer og bedre plass var utgangspunktet vårt, skyter Pål inn. Huset er ikke mer ruvende nå selv om det har vokst med en etasje i høyden, det ser ut som om det alltid har vært slik. Det var aldri en diskusjon om å bruke andre enn Fjogstad-Hus. – Det var naturlig ettersom vi har god kjennskap til dem fra før, sier Pål. Og familien på fem har aldri blitt skuffet. – Kan vi si det så enkelt at Fjogstad- Hus traff med alt på første forsøk? spør Lill Kathrine sin mann. – Ja, smiler han. – Det har aldri vært noen som helst problem.

Kathrine og mannen

Fra vi satt oss ned for å planlegge påbygget til det stod ferdig. Byggeprosessen var faktisk veldig interessant å følge.

Kathrine

Familien Fister flyttet inn i villastrøket sentralt på Sola i 2007. – Fra dag én var tanken at vi skulle bygge ut på en eller annen måte. Vi måtte ha bedre plass til våre tre gutter, sier mor i huset. – Prosessen rundt søknader og godkjenninger tok selvfølgelig Fjogstad-Hus seg av, og vi hadde veldig god oppfølging. Veldig fornøyd er nok ordene vi bruker oftest når venner spør oss om dem, sier Pål.

Boligen har gjennomgått en fullstendig forvandling, noe er blitt beholdt, men de fleste rom er grundig oppgradert. Pål forteller ivrig om tekniske oppgraderinger som balansert ventilasjon med varmegjennvining og SMARTHUS-teknologi. Det er også lagt ned Silencio trinnlydsplater med vannbåren varme i begge etasjer i tillegg til ekstra isolasjon i veggene og nye vinduer. Alt dette er med på å holde strømregningen lav og huset behagelig temperert. – Det ble ikke noe fyring i ovnen i vinteren som var, ler Lill Kathrine.

Photo: Isabella Constanse

Mens mannen har kost seg med tekniske innretninger og strømsparende tiltak, har fruen i huset hatt frie tøyler i forhold til innredningen. Det er gjort bevisste valg, ikke bare på interiør, men selvfølgelig også ved rom-inndeling og utnyttelse av de nye arealene. – I øverste etasje har vi samlet barna. Her har de hvert sitt romslige soverom, det er to bad og ikke minst en lys og trivelig loftstue, sier hun ivrig. Loftstuen er ikke bare praktisk men har god takhøyde og oppleves svært luftig.

Baderom

– Vi har også fått et eget kontor her oppe, og det bruker vi flittig, forteller hun videre. I hovedetasjen har foreldrene fått et stort soverom etter at de slo to soverom sammen. Inngang direkte til flott bad og god skapplass. Her er også stuen, kjøkken samt et ekstra soverom som for tiden er i bruk til minstemann før han er stor nok til å flytte opp. – Huset er innholdsrikt nå, nikker Lill Kathrine. – Og veldig praktisk. Det er enkle detaljer som skittentøyssjakt ned til vårt nye vaskerom som jeg setter stor pris på, forteller hun videre. Begge er også godt fornøyd med å ha totalt 3 stuer. Èn i hver etasje. – Det kommer til å bli ekstra praktisk når guttene blir eldre og tar med seg venner hjem. Da har vi god plass til alle sammen.

Boligen er stor, ny og veldig innbydende innvendig som utvendig. Familiens behov er dekket og de har fått oppgradert boligen og tilpasset den dagens og morgendagens standard. Lydvegger mellom soverom og etasjene, SMARTHUS-teknologi og andre detaljer gjør nå at familien bor i en moderne villa på lik linje med hvilken som helst ny bolig. Og de er som de selv sier; Veldig fornøyd.

Barnarom

– Vi kan anbefale Fjogstad-Hus til hvem som helst. De har tross alt oppfylt vår boligdrøm, avslutter de.

Kathrine & mannen.
small filter icon Filter