Påbygg generasjonsbolig - Fjogstad Hus
Hus før ombygging Før
Hus etter ombygging Etter

Påbygg generasjonsbolig

På den romslige tomten var det mulig å bygge et tilbygg og få en generasjonsbolig. I forbindelse med ombyggingen fikk det gamle huset større stue. Terrenget ble senket for å gi plass for det nye bygget. Dermed fikk det gamle huset en betydelig bedre kjellerløsning. I den nye huset ble det bygd to store soverom, bad og teknisk rom i underetasjen. På hovedplan er det en luftig flott stue med god plass til mange, en innbydende og praktisk åpen kjøkkenløsning og bad. 70-tallhuset ble til glede for nye generasjoner.

Bolig for generasjoner

Hans Jansen hadde enebolig med stor hage på Sunde. Nå har han en datter og barnebarn som nærmeste nabo. Hagen har han beholdt store deler av. – Vi har alltid hatt stor hage, veldig stor, forteller Hans. – Her har det vært trær, busker og god plass for barnelek og kos. Men vi hadde lenge gått med en tanke på å dele av tomten eller å gjøre noe her. Løsningen ble å tegne en ny del på eksisterende bolig og resultatet ble en flott og innholdsrik vertikaldelt bolig.

– Ikke bare har Liv fått en flunkende ny bolig, men vi fikk også en større stue, smiler Hans. Datteren, som flyttet inn i sitt nye hjem for ganske nøyaktig ett år siden er mer en fornøyd. – Her har jeg alt jeg trenger. Kort vei til Stavanger, jeg bor i et veldig kjent område og det er ikke lange biten til skolen for datteren min

Liv

Vi står ute i hagen og prater. Blant friske bjørnebær og andre planter forteller Liv ivrig om prosessen rundt planleggingen og byggingen. – Vi fikk anbefalt Fjogstad- Hus av noen venner. Det forstår vi godt nå. Prosessen fra første møte til ferdig bolig har bare vært kjekk. Vi fortalte om våre behov og arkitekten traff så og si på første forsøk. Far Hans står litt i bakgrunnen, men han smiler når Liv forteller om prosessen og legger til, – Ja og så hadde de så trivelige og flinke tømmermenn på plassen her.

Liv og hennes datter.

Hans Jansen, med bakgrunn i byggebransjen vet godt hva han prater om. – Ikke bare var de flinke, men de ga oss også flere gode tips i byggeprosessen, smetter Liv inn. – På den måten fikk vi ekstra lagringsplass på loft og andre praktiske løsninger. Med nevenyttig far er boligen blitt til først og fremst av Fjogstad-Hus, men også med hjelp av Hans. – Her har vi lagt parketten og flisene på badet selv og montert kjøkkenet. Jeg er kanskje litt gammeldags slik, sier han, – men jeg vil jo gjerne gjøre det jeg kan. Litt egeninnsats hjelper både på budsjettet, men også på at vi blir ekstra stolte av boligen, avslutter han. Det er helt uproblematisk å bo så nære sine foreldre forteller Liv. Det er også barnebarnet enig i. Hun hjelper ofte bestefar i garasjen mens han jobber med sine flotte amerikanske veteranbiler. – Det er mange fordeler med å bygge i hagen og når boligen blir så fin som vår, så er det selvfølgelig ekstra kjekt, smiler datter Jansen.

Trappe / Balkong

Boligen går over to plan, med soverom, bad og bodplass nede.

I andre etasje er det et stort, innbydende bad og ikke minst den lyse og trivelige stuen med god takhøyde. Her er også et innholdsrikt kjøkken med barløsning for kjappe frokoster. Utgang til en terrasse med utsikt mot Hafrsfjord og den frodige hagen. – Vi er så fornøyd med jobben Fjogstad-Hus har gjort for oss. Vi har ingenting å utsette på noe som helst, smiler Liv. – Det beste tror jeg nok kanskje var prosessen i forhold til planleggingen av boligen, hvor fort arkitekten traff og selvfølgelig de dyktige tømmermennene. Vi fikk en bolig over det vi hadde drømt om eller forventet og det må jo være en bra ting å ta med seg videre. Her koser vi oss virkelig, forteller jentene og smiler om kapp med solen ute på terrassen. På veien hjem blir vi invitert inn i garasjen av Hans. Her får vi se de to muskelbilene han jobber med for tiden. Familien Jansen har det trivelig både i og utenfor boligene sine. Eplehageboliger er tingen.

kjøkken
Bad
small filter icon Filter