Takoppløft og totalrenovering av et husbankhus fra 1958
Gammelt hus Før
Nytt hus Etter

Takoppløft og totalrenovering

Total forvandling fra et tradisjonelt husbankhus bygd i 1958 til en moderne enebolig! Det nye huset er bygd på den opprinnelige grunnmuren. Gjennom takoppløft og totalrenovering har huset har fått et topp moderne eksteriør med store vinduer og pulttak. Ytterveggene er tilleggsisolert og vindtettet. Man valgte ikke å rive hovedetasjen, kun innvendig ble den revet helt ned, endret noe og bygget opp igjen. Nå har familien fått en flott lys og åpen stue/kjøkkenløsning.

Med et takoppløft ble det bygget en ny etasje oppå eksisterende hovedetasje, og soverommene ble flyttet opp. I tillegg er det bygd et funksjonelt bad og ungdommene i familien har fått sin egen loftstue. Carporten ble beholdt som den opprinnelig var, men er pusset opp for å få samme uttrykk som huset. Kjelleren under huset ble ikke rørt.

Total forandring

I en fint opparbeidet hage på Røyneberg, omkranset av rododendron og syriner, ligger en moderne enebolig. Det er ikke lett å forestille seg at for bare ett år siden lå det et tradisjonelt husbankhus fra 1958 her!


Ikke desto mindre – det gjorde det. Det nye huset er bygd på samme grunnmur som det gamle. Grunnflaten er relativt beskjedne 72 kvadratmeter. Når man kommer inn i den lyse luftige eneboligen, er romsligheten likevel noe av det første man blir slått av. Det lukter nytt, og det ser nytt ut. Helt nytt.

– Vi er utrolig fornøyd med huset nå, smiler ekteparet Guri Bergøy og Arjen Leendertse. Sammen med barna Willem (11) og Randi (13) flyttet de inn i den totalrenoverte boligen like før jul i fjor. I byggetiden leide de et hus i nærheten. Praktisk og greit, så nær at de enkelt kunne stikke innom huset og følge med, samtidig som ungene var nær skole og venner.

Hus fra Fjogstad Hus

– Det var ikke fritt for at vi grudde oss. For noen år siden hadde vi et oppussingsprosjekt i kjelleren, og det var et styr. Når vi skulle ta hele resten av huset, , inkludert takoppløft, var det en ganske skremmende prosess å gå inn i, forteller Guri. – Vi hørte også en god del fæle historier fra andre som hadde pusset opp huset sitt, men vi måtte bare gjøre noe. Når jeg ser tilbake på det året som ligger bak – kunne jeg gjerne gjort det igjen! Hun smiler lurt over bordet til ektemannen Arjen.

Godt forberedt

– Da vi startet å planlegge ombyggingen, faktisk helt tilbake til i 2009 , hadde vi det ganske klart for oss hva vi ønsket. Vi ville ha tre soverom og bad på loftet, i tillegg til en loftstue, hvis det lot seg gjøre. Hovedetasjen skulle være oppholdsrom med kjøkken og stue.

Tegning og fast pris avgjorde

– Vi hadde sondert markedet, og sjekket ut de firmaene vi mente var best egnet til å gjøre jobben. Av flere ble vi anbefalt Fjogstad-Hus. I tillegg var vi også i kontakt med et konkurrerende firma. Vi hadde møter og fikk forslag og tilbud fra begge. At valget falt på Fjogstad-Hus, skyldtes hovedsakelig to ting. For det første var tegningene veldig gode. Arkitekten hadde skjønt hvordan vi ville ha det, og det kom tydelig fram på tegningene. I tillegg fikk vi fast pris, og det var en stor trygghet for oss.

Gutt satt i sofaen

– I ettertid har vi hatt en svært god, kreativ dialog på detaljløsninger. Ikke minst har tømreren kommet med gode løsninger! I tillegg til å gjøre et flott håndverk, var han en god samarbeidspartner. Kom vi på noe underveis, var det bare å ta opp med han. Han hadde alltid et godt svar på det vi lurte på.

Fjogstad-Hus hadde god kontroll på prosjektet. Her opplevde vi ingen dødtid!

Kunde
skandinavisk stue

Boligen på Sola hadde vært innom et lite ansiktsløft på 80-tallet, men etter den totale rehabiliteringen var det en moderne og funksjonell bolig som stod ferdig til en veldig fornøyd familie.

small filter icon Filter