Husbygging i koronaens tid - Fjogstad Hus

Husbygging i koronaens tid

– Fjogstad-Hus ga oss nødvendig trygghet til å trykke på start-knappen midt i den verste korona-usikkerheten. Uten dem hadde vi nok utsatt prosjektet, forteller Elisabeth Kolnes og Øystein Otterdal.

– Nå har vi bodd i huset litt over et halvt år. Koronatider til tross, for oss ble husbyggingen en god og trygg prosess. Ja, vi er glade for at vi signerte kontrakt med et så seriøst, stort og dyktig byggefirma som Fjogstad-Hus. De har vært i gamet lenge, og overlevd alt fra verdenskriger til oljekriser. Erfaring teller, smiler Randaberg-paret.

Har du konkrete husplaner, men er usikker på hvordan de best kan realiseres trygt og effektivt? Kontakt Fjogstad-Hus.

Skryt til arkitekt og håndverkere

– Det gikk 4-5 år fra vi begynte å tenke på å bygge hus på gården, til vi flyttet inn i mai 2021. Vi gjorde grundig research og pratet med flere byggefirmaer. Det var først da vi pratet med Fjogstad-Hus og arkitekt Kristin Veen Tjessem at tryggheten sank inn over oss, smiler Øystein. Elisabeth er enig: 

– Det at vi uforpliktende kunne diskutere med arkitekt i første møte, det var viktig. Vi ble lyttet til, fikk gode råd og mulighet til å ta avgjørelser i vårt eget tempo, sier Elisabeth, som blant annet fikk se to ferdigbygde arkitekttegnede eneboliger fra Fjogstad-Hus før eget tegningssett ble endelig utarbeidet. 

– Vårt hus er delvis inspirert av et hus i Randaberg og et hus på Sola, men i sum er det helt i tråd med våre egne ønsker. Det faktum at Fjogstad-Hus har bygget flere andre hus vi liker, og at de har så mange fornøyde kunder, det var også viktig for vårt valg, forteller Øystein, og legger til: 

– Vi må skryte av håndverkerne til Fjogstad-Hus og samarbeidspartnerne deres. Tømrere, elektrikere, rørlegger, murere, Linn på Norema og alle de andre. Førsteklasses! 

Se gode tips og råd fra våre dyktige arkitekter her.


Drømmer du om ny bolig på egen tomt? Ta kontakt med oss i Fjogstad-Hus!

Grønn utsikt i alle fire himmelretninger

Når man rusler inn på tunet til Elisabeth og Øystein, skjønner man hvorfor de to ville bygge på akkurat dette stedet i Randaberg. Det er grønne marker i alle fire himmelretninger. De store vinduene i begge etasjer vender mot havet i vest – herfra ser man helt til Kvitsøy. 

–Arkitekt Kristins løsninger optimaliserer beliggenheten. Det er masse naturlig lys inn uansett hvor i boligen man er. Noen rom har utsikt i alle fire retninger. Vi har også blitt veldig glad i de overbygde uteplassene hvor vi kan sitte tørt selv om det regner og blåser, for det gjør det jo her ute, smiler Elisabeth. 


Øystein trekker også frem kjøkkenet som et favorittsted. 

– Det er stort og åpent, med både arbeidsplass og samlingsplass. Her kan vi være sosiale mens vi lager mat. Legg også merke til det store takvinduet over kjøkkenøyen, det skaper en helt spesiell atmosfære. Det er litt som lærlingen til Fjogstad-Hus sa: Her får man fred i sjelen, smiler Øystein. 

Jul i nytt hus

Med julen 2021 kun noen uker unna, gleder de to seg til feiring i det nye huset. 

– Vi samler hele storfamilien! Ungene kommer med sine kjære, og Øysteins far kommer fra Østlandet. Vi blir en stor, god flokk. Tenk det, på gården som farmor fikk i bryllupsgave i 1939. Det gir en ekstra glede, smiler Elisabeth.


Ta kontakt med Fjogstad-Hus – vi hjelper deg gjerne med svar på alle dine spørsmål rundt bygging av enebolig på egen tomt. Send en e-post eller ring oss på 51 97 17 00.

small filter icon Filter