Totalrenovering med mange hyggelige resultater - Fjogstad Hus

Totalrenovering med mange hyggelige resultater

Lavere strømforbruk var ikke målet, men likefullt en hyggelig bieffekt, da Fjogstad-Hus renoverte hele første etasje i familien Tjelta Landråks enebolig på Boganes.

– Motivasjonen vår var først og fremst å samle alle funksjoner på ett plan og få et enhetlig uttrykk. Det har vi fått til. Men nå, når vinteren nærmer seg, er det godt å vite at vi slipper å sette panelovner på maks og fyre i peisen for å ha det komfortabelt inne. Alt i alt, trivselsfaktoren har økt veldig takket være Fjogstad-Hus, forteller pappa Åge.


Ønsker du en skreddersydd løsning for å få mer ut av din bolig? Ta kontakt med oss i Fjogstad-Hus!


De er rett og slett strålende fornøyde med resultatet av totalrenoveringen, familien på fem. Eneboligen, som opprinnelig ble bygget på 1960-tallet, har vært gjenstand for en del flikking og oppussing etter «rom-for-rom»-metoden opp gjennom årene. Etter å ha sett hva Fjogstad-Hus hadde gjort for andre i Landråk-slekta, ble Åge og kona Ingrid inspirert til å gå i gang med sitt eget prosjekt.

– Vi visste hvordan vi ville ha det, men ikke hvordan vi skulle få det til. Da var det godt å få en prosjektleder som Magne Fjetland med på laget. Med en 60-tallsbolig kan man godt legge en plan, men det er viktigere å være løsningsorientert underveis. Man vet aldri helt hva som skjuler seg bak en vegg og under gulvet. Magnes erfaring i så måte, og måten han og håndverkerne fant gode løsninger etter hvert som utfordringene dukket opp, var gull verdt, smiler Åge.


Det meste av innvendige flater, det vil si gulv, vegger og himlinger, ble revet slik at håndverkerne kunne se hele jobben samlet. Den ene endeveggen var tidligere den lengste peisen på Boganes, her er det nå en ren, lys og enhetlig flate. Store åpninger i stedet for dører gir gode, lange siktlinjer, og gjør at ny parkett kan strekke seg ubrutt fra gangen og gjennom begge stuer. Vegger og tak i alle rom har samme hvite, rene finish. I taket er det lagt inn støydemping over sittegruppen, spisebord og TV-avdeling.


– Mange steder i vegg og tak var uten isolasjon. Det var store skjevheter og nivåforskjeller i gulvet, og det ble litt av en jobb å få det så snorbeint at parketten kunne legges i hele husets lengde, uten å dele opp med list midt i. Vi har gulvvarme i hele etasjen, noe som har gitt oss økt komfort. Vi fikk orden på belysningen, som er mye viktigere å tenke godt gjennom enn mange kanskje tror.

Ja, Fjogstad-Hus har faktisk gitt oss økt trivselsfaktor – det var vel kanskje det aller viktigste resultatet av hele jobben, sier Åge.


Magne Fjetland

Har du et prosjekt hjemme du trenger hjelp med?

Vi i Fjogstad-Hus kommer gjerne innom på en uforpliktende befaring og gir deg et pristilbud på det du ønsker hjelp med. Send oss en e-post på interessent@fjogstad-hus.no, så tar vi kontakt med deg.

small filter icon Filter