Månedsnytt oktober - Fjogstad Hus

Månedsnytt oktober

Torsteins ord:

Du er den viktigste!

I styret i Boligprodusentenes forening prøver vi å prioritere saker som opptar hele bransjen. Med rundt 800 medlemsbedrifter må det bli slik. Det gir også foreningen en helt annen gjennomslagskraft i store, overordnede saker enn det hver enkelt medlemsbedrift alene greier å få til. Dette er også en måte å skape verdier på, sammen med andre.

I Fjogstad-Hus skal vi selvsagt også være opptatt av de store linjene. Det viktigste er likevel at vi løser utfordringene vi møter daglig på best mulig måte. Det er her våre verdier skapes. Vi har våre utfordringer og muligheter, vi har vårt lokale marked og et spesielt næringsliv som påvirker hverdagen vår. Vi skal forstå alt dette for å lykkes, men jeg er ikke i tvil om at det er det vi gjør i det daglige som er det aller viktigste. De fleste av oss er ikke politikere. Vi er håndverkere, arkitekter, administratorer og altmuligkvinner.

Det handler først og fremst om hva du og jeg gjør hver dag for å skape verdi for kunden, samfunnet og oss selv. Det er lett å skylde på andre, markedet eller hva det måtte være dersom vi ikke når målene våre. Likevel – det meste er opp til oss selv. Det er DU som skaper verdiene, så enkelt og så vanskelig er det. Det er DIN innsats hver eneste dag som gjør Fjogstad-Hus til en vinner.

Jeg er ydmyk over å være leder i Fjogstad-Hus, og stolt over hver enkelt ansatt. Jeg ønsker å bruke mer tid ute på arbeidsplassene der det sages, spikres, tegnes og planlegges, ikke minst for å snakke med deg og kollegaene dine. Det er sammen vi skaper verdier – verdier vi regner hjem hver eneste dag i form av fornøyde kunder, trygge arbeidsplasser og et enda sterkere omdømme. Det er DU som vet hvor skoen trykker, men også hvor nøkkelen til suksess ligger.

Fjogstad-Hus er et selskap der hver enkelt skal lykkes – sammen med andre. Å være fremoverlent, velvillig og kunnskapsrik er ekte verdier som trives best der det er godt samarbeid.

For å avslutte med kjernen i det hele: Du gjør en vanvittig god jobb, fortsett med det. Vi ses!


Ansattprofilen: Marius Vik

Alder: 39 år
Sivilstatus: Gift, to barn og hund
Bor: Ganddal
Lytter til: Litt eldre rock, typisk Led Zeppelin, Metallica og Pearl Jam
Ser på: Sluker serier på Netflix og HBO. Liker spesielt Sopranos, Game of Thrones og The Wire.

Fjogstad-Hus er et godt sted å utvikle seg

Marius har gått gradene i Fjogstad-Hus. Siden lærlingetiden har han hatt så godt som alle roller som tenkes kan på en FH-byggeplass.

Jeg begynte som lærling i 1999. Deretter har jeg gått stegene som tømmermann, bas og formann. Nå er jeg byggeleder på eneboliger, noe jeg har vært siden ca. 2012. Mulighetene til utvikling er kjempegode her i Fjogstad-Hus, smiler Marius. Han medgir gjerne at det kan bli litt for mye tid på kontor i forhold til byggeplass.

– Det er en hektisk hverdag, og jeg skulle gjerne vært mer ute sammen med tømmermenn og fag. Men nå er det kundefokus som teller, og jeg trives veldig godt med det også, sier Marius, som er Hovedverneombud. – Jeg ble spurt om å være det, og da må man jo takke ja. Så enkelt er det, smiler 39-åringen.

Marius har bidratt til utvikling av hele Fjogstad-Hus. Han har hånden på rattet i forbindelse med «digital byggeplass», en plattform som gjør at arbeid og dokumentasjon på byggeplass skjer effektivt og digitalt. Det er mange fordeler med Holte-portalen, som vi bruker. Vi kan dokumentere alt vi gjør, ha checklister på utført arbeid og ikke minst: ha åpen bok ovenfor kundene. Gull verdt, mener Marius, som kan fortelle at Fjogstad-Hus er langt fremme på det digitale området.

Vi har vært med siden starten i utviklingen av dette verktøyet og samarbeidet da med Holte som testbrukere. Vi gir fremdeles input til videreutviklingen og jeg opplever at våre folk er flinke til å bruke det riktig, sier Marius som jevnlig holder interne kurs i Holte-portalen.

Høstferien står for døren for familien Vik. Da går turen til hytta på Evje.
– Det er alltid godt å komme seg opp på fjellet, gå turer og fyre i primusen. Hytta er helt enkel, uten innlagt vann og strøm. Vi har planer om oppgradering og skal nok pusse opp, bygge på og skaffe oss et solcelleanlegg. Men her skal jeg kose meg og ta det i et behagelig tempo. Gjerne i et 10-års perspektiv, ler Marius.


HMS:

Meld fra når det skjer noe uønsket!

Vi lærer av våre feil! Det betyr at vi skal ønske alle meldinger om feil og mangler velkommen. Uten å erkjenne feil på en konstruktiv måte, kan vi heller ikke lære. Læring er det aller viktigste formålet med å melde uønskede hendelser. På denne måten kan vi forbedre oss og dermed redusere risiko for at det skal skje noe vi ikke ønsker.

Dette gjelder selvsagt også innen kvalitet, men det viktigste for oss i Fjogstad-Hus er, og skal alltid være, menneskene som jobber hos oss og for oss. Det skal være trygt å gå på jobb der Fjogstad-Hus har påtatt seg oppdrag. Vi oppfordrer derfor alle til å registrere uønskede hendelser eller avvik straks det er grunnlag for det. Dette gjelder både kvalitet og HMS.

Husk også at den digitale byggeplasspermen vår gjør denne oppgaven enklere enn før. Nå er det også mulig å dokumentere forhold ved hjelp av bilder, noe som er et godt verktøy i veien videre.

small filter icon Filter