Månedsnytt november - Fjogstad Hus

Månedsnytt november

Torsteins ord:

«Årets bidragsyter» – et lagspill med mange stjerner.

I midten av oktober fikk jeg en anerkjennelse jeg er stolt av. Det dreier seg om utmerkelsen «Årets bidragsyter 2020», som ble tildelt fra Boligprodusentenes Forening.

Den viktigste grunnen til at jeg ble skikkelig stolt er at dette er et resultat av en innsats vi i Fjogstad-Hus gjør sammen – hver eneste dag, år ut og år inn. Det er nemlig slik at jeg trenger hver og en av dere for å være en god leder, motivator og bidragsyter. Det er i laget vi henter energi, stå-på vilje, trivsel, kreativitet og evne til å finne gode løsninger på vanskelige utfordringer. Det er så enkelt at jeg trenger dere alle for å kunne være en aktiv bidragsyter i bransjeforeningen vår.

Utmerkelsen er derfor noe vi skal dele og være stolte av. Sammen skaper vi verdier, det gjelder også innad i bransjen vår. Det er alltid mye som kan bli bedre, og vi skal sørge for at vi er i en av de fremste vognene når toget forlater stasjonen. Det gjelder enten vi snakker om HMS, motivasjon, etikk, faget eller digitalisering. Eller tekniske utfordringer innen miljø og klima, permitteringsregler under Covid 19-pandemien og seriøsitet i ROT-markedet. For å nevne noe.

Det er rett og slett kjekt å se at veien kan være ganske kort fra kjerneverdiene våre slik de lever på en byggeplass på Jæren (kunnskapsrik, framoverlent og velvillig) og inn til besluttende myndigheter i Oslo.

Dette er en lagseier hvor kapteinen mottok prisen. Det er samtidig en utmerkelse som forplikter. Vi skal huske at det meste av det vi gjør lett kan bli mye større enn oss selv. Det gjelder både når vi gjør noe bra, men også når vi bommer på målet. Kjedelig blir det aldri, og vi er absolutt på rett vei.


Ansattprofilen: Geir Dahle Høyland

Alder: 28 år
Sivilstatus: Single
Bor: Bryne
Lytter til: P4-musikk, ting som er lett å høre på.
Ser på: Fotball og dokumentarer på National Geographic og Discovery.

Tømrer med egen wikipedia-side

Det er ikke mange i Fjogstad-Hus som kan vise til egen wikipedia-side. Det kan Geir Dahle Høyland. Ikke fordi han er blant de mange flinke tømrerne i Fjogstad-Hus, men fordi han blant annet har spilt for A-laget til Bryne og Sola.

– Her er jeg nødt til å si at det er en kompis som tøyser litt og har skrevet om meg. Alt stemmer nok ikke. Men at jeg spiller fotball, ja, det stemmer. Nå er jeg med på Rosseland, men den biten av norsk divisjonssystem er stengt på grunn av Corona. Det skal bli godt å bli ferdig med den pandemisaken og få gang på fotballen igjen, forteller Geir mens han tar en pause fra gipsing av vegger i en ny enebolig på Madla.

Følger Braut Haaland tett
En annen Bryne-gutt, med betydelig mer innholdsrik wikipedia-side, er Erling Braut Haaland. Geir følger landslagsesset ekstra tett da de to er i slekt.

– Erling er faktisk sønnen til søskenbarnet mitt. Det er rett og slett fantastisk hva den gutten får til. Noe av det første jeg skal gjøre når muligheten byr seg, er å besøke ham og se Dortmund-kamp, smiler Geir.

Store planer for eget hus
I påvente av oppstart for fotballen og tur til Dortmund, har Geir nok å holde fingrene i. Ikke bare jobber han med en enebolig og en tomannsbolig på Madla i Fjogstad-regi, snart skal han også i gang med eget hus.

– På Bryne, selvsagt. Hvor ellers? Jeg arvet en tomt og har planene stort sett klare. Det har gått med en del timer til å finne løsningene jeg vil ha, og med litt hjelp av de flinke arkitektene i Fjogstad-Hus kommer dette til å bli virkelig bra. Nå må jeg bare komme i gang. Skal gjøre det meste innvendige selv, og ellers bruke Fjogstad-Hus. Da blir det best, ler Geir som har jobbet i Fjogstad-Hus i cirka halvannet år.

– Så lenge jeg har så gode folk rundt meg og kjekke oppgaver, trives jeg 100 prosent. Noe av det jeg liker best med å jobbe her, er at arbeidsgiver bruker så mye energi på å være i forkant av utviklingen, her er vi hele tiden oppdatert på muligheter og nye måter å gjøre ting på, sier Geir.


HMS:
Sikkerhet foran alt

Det er nok flere som har fått med seg overskriften i avisartikkelen her. Det har hendt at også vi har tatt snarveier. I en travel hverdag er det fort gjort å la effektivitet eller tidsfrister gå foran kravene vi har til sikkerhet. Slik skal det ikke være. Sikkerheten på byggeplasser går foran alt.

Sikkerhet er et ansvar for selskapet, men også et personlig ansvar. HMS er noe vi får til sammen. Fjogstad-Hus skal legge til rette for at ansatte, samarbeidspartnere og omgivelsene våre ikke blir skadet som følge av arbeidet vi gjør. Samtidig er det opp til DEG å bruke sikkerhetsutstyr, følge retningslinjene og ikke minst tenke selv. Er du det minste i tvil skal du sette en fot i bakken og tenke deg om. Er du fortsatt i tvil søker du råd hos en kollega eller leder.

Vi har nulltoleranse for hendelser som kan medføre skade.

small filter icon Filter