Månedsnytt mars - Fjogstad Hus

Månedsnytt mars

Torsteins ord:

Velfortjent honnør til oss i Fjogstad-Hus!

Det er nå et år siden korona ble en del av livene våre. Flere bransjer har blitt tvunget til å stenge ned opptil flere ganger det siste året, men byggebransjen har vært forskånet mot slike drastiske tiltak. Dette har ikke vært udiskutabelt, og det finnes sterke røster som tar til orde for at vår bransje ikke tar like stort ansvar som enkelte andre.

Den siste tiden har vi registrert at omdømmet til bransjen og yrket vårt blir satt under et betydelig press. Det er flere større smitteutbrudd på byggeplasser i andre regioner i Norge hvor (u)ansvarlige byggherrer og entreprenører bedyrer sin uskyld. Smitte kan ramme alle. Overalt. Det har vi lært.

Vi har også lært at det er en god sammenheng mellom lojalitet til anbefalinger og hvordan smitte oppstår. Dette gjelder lojalitet til fagfolk innenfor smittevern, rutiner i egen organisasjon, kommunikasjon og kultur. Sikkerhetskultur. Vi har satt navn på vår kultur. Rette sorten. Selvsagt kan Rette sorten bli smittet, det har vi ingen garanti mot.

Det å ha en skikkelig kultur i bunn for alt vårt arbeid er nøkkelen til suksess. Også innenfor smittevern. Dessverre kan det se ut til at ikke alle i vår bransje har dette fundamentet på plass, og blir avslørt. Fjogstad-Hus, med Rette sorten ansatte og samarbeidspartnere, skal være stolte over jobben som er gjort det siste året.

En velfortjent honnør til oss alle.


Ansattprofilen: Tom Erik Malmin

Alder: 35 år
Sivilstatus: Single, fire unger
Bor: Hadland
Lytter til: Radio og country på Spotify
Ser på: Det som ungene vil se: Disney-channel.

– Det er fantastisk å være tilbake i Fjogstad-Hus!

Tom Erik Malmin ble tatt imot med åpne armer da han tok kontakt med Erling Hellestø og lurte på om han kunne få sin gamle jobb tilbake.
– Et år borte fra Fjogstad-Hus var nok. Det er herlig å være en del av denne gjengen igjen, hvor alt er på stell og det er så bra prosjekter, smiler Tom Erik. En drøy måned har gått siden han fikk på seg arbeidstøy med FH-logoen igjen. I året der han prøvde lykken et annet sted, bygget han brygger og kaier, forskalte, murte og kjørte slepebåt. Men som han selv sier: Det går faktisk an å savne en hammer.
– Jeg er eksempelet på at det er lov å snu. Nå har jeg prøvd noe annet, og derfor har jeg aldri vært mer sikker: Det er her jeg hører hjemme.

Med et skjegg som enhver vikinghøvding ville vært stolt av, sier det seg selv at Tom Erik er den som skal være bas når nye hus skal bygges i Halvdan Svartes vei. Med seg har han Adrian «Maskin». Sammen får de to gjort jobben etter punkt og prikke.
– Folkene er noe av det jeg liker best med Fjogstad-Hus. Folk som står på og som virkelig har lyst å gjøre gode jobber. Se bare på Adrian her, han kaller seg «Maskin» og er rene maskinen! Aldri sure miner, samme hva vi skal gjøre og om det blir lange dager. Førsteklasses!

Som helgepappa for fire fine unger, er det fullt fokus på jobb i ukene og barna i helgene. Hvis det blir tid til overs – noe det sjelden blir – så har Tom Erik fiskestanga stående klar.
– Jeg har forsøkt å lure sjøauren nå på denne tiden av året, men det er ikke lett! Nei, jeg er nok mer typen som trasker opp til et fjellvann sommer og høst. Å fyre opp bålet langt oppe i heia og se om fisken biter, det kan jeg anbefale, smiler Tom Erik.


HMS

HMS er et stort fagfelt, og vi i Fjogstad-Hus regner helseforsikringer og pensjon som en viktig del av temaet. Målet med HMS er jo god helse så lenge som mulig!

I Fjogstad-Hus har vi kjøpt helseforsikring til alle ansatte. Dette er forsikringer som garanterer rask og god behandling ved både sykdom og skade. Det gjør at vi kan beholde deg lengst mulig som kollega og arbeidstaker, og at du har best mulig helse den dagen pensjonstilværelsen tar fatt.

Det å ha litt økonomisk frihet når et langt og godt yrkesliv er omme, skal ikke undervurderes. Fjogstad-Hus betaler inn nesten dobbelt så mye i pensjon i forhold til minstekravene som de fleste i bransjen ligger på. Når det er sagt, så vil vi minne om at du har mulighet til å gjøre individuelle tilpasninger på den nye pensjonskontoen som nå er opprettet hos alle. Du bør aktivt ta stilling til forvaltningen av disse midlene slik at de passer best for deg og din fremtidige lommebok. Gjør det gjerne i dag!

small filter icon Filter