Månedsnytt mars - Fjogstad Hus

Månedsnytt mars

En ekte jærbu!

Jærsk arbeidsmoral er et kvalitetsbegrep. Kristian Omland er selve personifiseringen av alt man kan forbinde med ekte, jærsk holdning til å få ting gjort.

– Man må jo stå på, vet du. Stå på hele veien, helt til man er ferdig og fornøyd. Det er bare å «gønne» på, og ikke kjenne så mye etter om man er litt sliten eller ikke helt i toppform en dag. Jobben gjør seg ikke selv, smiler Kristian. Jobben som tømmermann i Fjogstad-Hus passer ham helt perfekt i så måte:

Jeg er veldig happy med yrkesvalget og med å være en del av Fjogstad-Hus. Rette Sorten-kulturen handler blant annet om stå-på-vilje, og det har jeg nok av. Jeg er egentlig ganske rastløs av natur. Å gå «gjeranslaus» er kanskje det verste jeg vet, sier tømmermannen.

Arkitekt i magen
Kristian er av det sosiale slaget og sjelden vanskelig å få i tale. Å møte og prate med kunder på byggeplass er noe han liker.

Når vi for eksempel jobber på rehab-prosjekter, så får man god kontakt med de som bo der. Jeg er over gjennomsnittet interessert og engasjert i arkitektur, så det å diskutere gamle og nye løsninger er alltid kjekt. Det er fascinerende å se hvordan arkitekter kommer opp med gode idéer på hvordan man best kan utnytte og sette et moderne preg på et eksisterende, gjerne gammelt, hus, sier Kristian, og legger til: Hvis jeg en gang skal ta mer utdanning, så tror jeg arkitekt er det eneste alternativet. Utfordringen er at hver gang jeg setter meg ned, så begynner beina å riste. Får nok vente noen år, hvert fall.

Frelst på sushi
Alle som bor på Jæren har et forhold til Jærstrendene. Kristian er intet unntak i så måte. Nå som det er lengre og lysere dager, ser han fram til å få med samboer og kompiser til strandaktiviteter. – Å spille volleyball er noe av det kjekkeste vi gjør. Og paddleboard. Utenom det så er jeg veldig glad i å spise godt og teste ut forskjellige restauranter – det er nærmest som en hobby å regne. Favoritten er sushi. Har en del venner som jeg har invitert på sushi, og mange av dem sier «det går ikke an å spise rå fisk!» Men jo, etter et par ganger er de frelst på sushi de også. Må ikke være redd for å prøve nye ting – det kommer man ingen vei med, smiler Kristian.


Torsteins ord:

En medalje har alltid to sider!

Evig eies kun et dårlig rykte, sies det. I dag markedsfører vi oss stort sett på digitale flater og sosiale medier. Grunnen for dette er enkelt og greit at det gir mye for pengene. Digital markedsføring gjør det enkelt å treffe de vi ønsker, i tillegg går det an å måle resultatene. Med digitale flater og sosiale medier mener jeg alt fra vår egen hjemmeside til Finn.no, annonser på diverse nettaviser og ikke minst sosiale medier som Facebook og Instagram.
 
Sosiale medier har enorm virkning når vi lykkes og gjør ting riktig. Vi har valgt å ha en åpen FB-profil hvor det er fritt fram for alle å legge igjen sine reaksjoner og kommentarer på hvordan de opplever oss som sin samarbeidspartner. Det hender ofte at vi forsøker å kontakte de som er misfornøyde med oss, som regel utenfor FB og selve tråden med innlegget. Hensikten er å høre mer om denne personens erfaringer med oss, og ikke minst ta lærdom av hvorfor vi «ikke traff spikeren på hodet» akkurat den gangen. For det er det vi strever etter hver dag – å levere slik at kunden opplever oss som både stødige og velmenende. Overraskelsen var derfor stor da vi i forrige måned fikk kontakt med en av våre kritikere, som valgte å bruke mye energi på å kritisere oss på sosiale medier.
 
Vi kunne ikke finne personen i vårt system, og ingen kjente til ham. Det viste seg da at han hadde hatt en dårlig opplevelse med Fjogstad-Hus helt tilbake i 1986. Ikke mindre enn 34 år siden. Mye er skjedd på 34 år, såpass kan vi vel si, men at det kun er det dårlige ryktet som eies evig fikk vi i hvert fall bekreftet. Samtidig er det aldri for sent å lære noe nytt, alt kan brukes til noe positivt.
 
Den beste måten å unngå slikt på er å være Rette sorten hele tiden – hver uke, hver dag og hvert minutt. Vi skal oppføre oss skikkelig og levere det beste håndverket som er mulig enten det gjelder spiker og fjøl, byggeledelse, salg eller prosjektering.

Å være Rette sorten er å være den beste versjonen av deg selv.


HMS:

Rette sorten sjåfør!

Sjelden viser vi oss mer fram for resten av samfunnet enn når vi kjører bil. Alle kan se oss, og det blir lagt merke til dersom vi gjør en feil. Et kjøretøy har dessuten et enormt potensiale for å påføre skade dersom det havner på feil sted. Marginene er som regel små mellom liv og død i trafikken.

Måten vi oppfører oss på i trafikken dreier seg om alle sidene ved det å være Rette sorten. Omdømmet påvirkes. Vår evne til etisk refleksjon og ettertanke settes på prøve. Selve atferden har direkte innvirkning på helse, miljø og sikkerhet. Det er også fort gjort å begå alvorlige lovbrudd dersom vi gjør en feil. Og sist, men ikke minst – det går an å vise en virkelig positiv side ved å opptre hensynsfullt og trygt i trafikken. Rette sorten sjåfør vet at han eller hun er en mobil reklameplakat når vi kjører bilene våre.

small filter icon Filter