Månedsnytt juni - Fjogstad Hus

Månedsnytt juni

Torsteins ord:

Det er sommer, sol og travelt.

Ja, på mange måter er det mye som minner om en idealsituasjon. Dere som er ute på byggeplass har godt vær til arbeidet og vi som sitter inne ser få skyer i horisonten. Ikke bokstavelig talt, ei heller i overført betydning til ordrebøkene. Det er ingen tvil om at kompetansen i Fjogstad-Hus er etterspurt og sikrer oss alle en god og trygg jobb så langt øyet kan se. Det er mye verdt! 

Det er gledelig med den store pågangen fra kunder som ønsker vår hjelp. Og Rette sorten som vi er, så ligger det i ryggmargen at vi skal yte god service og gjøre en skikkelig jobb for alle som ber om det. Derfor fylles ordrebøkene litt mer for hver dag som går, og vi forsøker alltid å skape forutsigbarhet for kunder og ansatte. 

Samtidig er det viktig at vi leverer til punkt og prikke på byggeplass. At vi ikke lar oss stresse fordi vi har nye oppgaver som venter og at vi tar oss tid til å snakke godt med kundene. Det er utvilsomt en balansegang, noe som kan være en vanskelig øvelse. Det som hjelper oss å holde balansen i så måte, er å fortsette det gode arbeidet med å gjøre ting etter boka, å gjøre ting riktig første gang og å hjelpe hverandre. I Fjogstad-Hus er vi flinke til å spille hverandre gode. Vi går på jobb hver dag med innstillingen om at vi skal imponere våre kollegaer med jobben vi gjør, det er viktig både for kvalitet på arbeidet og et godt omdømme. Begge deler er nødvendig å ha med seg hvis og når skyene dukker opp.

En joker vi alle bør være oppmerksom på utover året, er prisstigningen. Enkeltprodukter er allerede steget med over 100 % siden februar. Landets største avis, VG, har viet forsiden til temaet. Lokale aviser forteller om mennesker som ikke har råd til å fullføre påbegynte prosjekter. Derfor kan vi ikke ta det for gitt at pågangen vil fortsette i samme takt. Litt som at det ikke er sikkert at sola skinner neste uke selv om den gjør det i dag.


Ansattprofilen: Christian Jensen

Alder: 33 år
Sivilstatus: Samboer, to bonusbarn
Bor: Bogafjell, Sandnes
Lytter til: Alt av rock, både ny og gammel.
Ser på: Serier på Netflix og HBO –mye forskjellig.

Fra tømmermann til prosjektleder

– Det er travle tider, forteller Christian Jensen. Han har tatt steget fra produksjon til administrasjon, fra tømmermann til prosjektleder. Den økende pågangen etter hjelp til å fikse på hus og hjem, gjorde at flere gode krefter måtte inn for å håndtere alle forespørsler, kunder og jobber.  
– Jeg trivdes veldig godt som tømmermann og med rehab-oppgaver, men synes det er spennende med prosjektlederrollen også. Det er en del nytt, som salg og oppfølging, sluttføring og kontroll. Kundedialogen kan jo være krevende, men ikke mer krevende enn hvis det var jeg som hadde bestilt fagfolk til å gjøre en jobb hjemme hos meg, smiler Christian. 

Christian startet som lærling i Fjogstad-Hus i 2006, fikk fagbrevet i 2008 og ble umiddelbart fast i ROT-avdelingen. Der jobbet han i flere år, før det ble en periode i Nord-Norge. I 2018 vendte Christian tilbake til Sandnes og Fjogstad-Hus. Og nå var altså tiden moden for en ny retning, denne gang som prosjektleder. Stillingsendringen innebærer mer enn nye oppgaver, kan Christian fortelle:  
– Nå møter jeg på samme sted hver dag. Det å gå fra kontor på hjul til å ha fast plass i Brannstasjonsveien, er faktisk en stor endring i hverdagen, ler Christian. 

Med Magne Fjetland i nabokontoret er veien kort til gode råd i en hektisk hverdag.  
– Det er et absolutt fortrinn for oss å ha så mange flinke folk på laget. Med tanke på antall forespørsler er det viktig å samarbeide godt, å gjøre hverandre gode, mener Christian. 

Det nærmer seg sommerferie, og planene for årets norgesferie er lagt. 
– Jeg liker meg godt i norsk natur, og har ikke den største lengselen etter sydenliv. I år blir det hyttetur til Gautefall med venner og seterferie med familien, geiter, hester og bikkja på Norefjell. Blir helt glimrende, smiler Christian. 


HMS er etikk i praksis

 Etikk kan virke som et fremmedord for mange av oss. Likevel, det kan gjøres ganske enkelt. Etikk er å tenke seg om, å reflektere. Ved å tenke gjennom hendelser vi har opplevd blir vi bedre i stand til å gjøre gode valg i framtiden. De fleste av oss lever travle liv, da blir det enda viktigere å sette av noen minutter eller sekunder til refleksjon innimellom. Rett og slett stille oss selv noen spørsmål: Er jeg en god og konstruktiv kollega? Er det noe jeg kan hjelpe andre med slik at hverdagen eller jobben blir enda litt lettere? Tok jeg godt imot kunden som stakk innom der vi holder på å realisere selve boligdrømmen til han og familien? Er det trygt det jeg nå skal i gang med, eller er det noe jeg kan gjøre for å sikre at jeg selv, kollegaene og omgivelsene våre ikke skal komme til skade?

Etikk er med oss hele tiden, og Rette sorten er å være god til å reflektere.

small filter icon Filter