Månedsnytt juni - Fjogstad Hus

Månedsnytt juni

Torsteins ord:

Solid historie og blikket langt framover

«Ali kaffe kurerer gruff», het det i en reklame fra den gang far var ung. Siden har det vært mange diskusjoner om hva gruff egentlig er. Vi står åpenbart overfor en del gruff i de utfordrende tidene vi lever. Samtidig er jeg rimelig sikker på at det er mer enn kaffe som skal til for å løse flokene. 

Det er da jeg tenker på den lange historien til Fjogstad-Hus. Vi er et av de eldste selskapene i den norske byggebransjen. Siden 1903 har det vært to verdenskriger, galskapen har blomstret opptil flere ganger i Europa, det har vært børskrakk og finanskrise. Det har også vært epidemier og smittsomme sykdommer. Bare for å nevne noe. Det har vært nok av gruff, men selskapet vårt har greid seg gjennom alle disse vanskelighetene. Jeg tror den viktigste grunnen til dette er at vi hele tiden har hatt sterke verdier og greid å tenke langsiktig.   

Det er dette vi nå skal legge til grunn når vi planlegger for årene framover. Vi skal forsterke arbeidet med å være skikkelige, forutsigbare og nytenkende. Vi skal greie oss i nye 100 år fordi vi har ansatte som er framoverlente, ledelse som greier å gjøre gode prioriteringer og et styre som tenker strategisk og ser langt framover. Vi analyserer utsiktene og bygger tillit i de markedene vi mener er mest interessante.  

Det er når det er mye gruff rundt oss at Fjogstad-Hus skal være det selvsagte valget. Det gjelder enten du er kunde som trenger å få utført arbeid, en god samarbeidspartner eller ansatt som vurderer hvor det er smart å være når tidene er vanskelige. Det hele kan oppsummeres i ett ord: Trygghet.


Elias er klar for fagprøven!

Energi og arbeidslyst er to ord som godt beskriver Elias Hellestø, nå lærling – snart tømmermann.Hva jeg gjør når jeg ikke jobber? Nei, det er et godt spørsmål, ler Elias.

Jobbing er det jeg liker aller best, å være i aktivitet. Etter jeg er ferdig for dagen hos Fjogstad-Hus, steller jeg kyr på gården hos naboen. Når det er gjort, så er dagen som regel over, forteller lærlingen som for tiden jobber sammen med tømmermann Øyvind Øglænd.

Elias har vært hos Fjogstad-Hus i snart to år. Fagprøven skal avlegges over sommeren. Han har allerede avtalt å fortsette i Fjogstad-Hus etterpå.Jeg ville gå i lære et sted der jeg visste det var mye kunnskap, et godt miljø og en seriøs holdning til faget. Da Fjogstad-Hus inviterte meg med på laget, var det ikke noe å lure på. Det har vært en fin læretid, og jeg gleder meg til fortsettelsen, sier Elias. Og fortsettelsen har han allerede en plan for. En gang i fremtiden går veien enten til mer utdanning på teknisk fagskole eller til mesterbrev. – Det er alltid mer å lære, så det er bare å stå på, smiler Elias, som gikk på Jåttå videregående før læretiden.

Når Elias en sjelden gang får tid og anledning innimellom innsats på byggeplasser og stelling av kyr, bærer det gjerne ut på landeveien på to hjul. – Jeg har nærmest vokst opp i Sandnes Sykleklubb. Selv om det ikke har blitt så mange turer på sykkelsetet de siste par årene, synes jeg fremdeles at sykling er veldig kjekt. Ellers så har jeg både vannscooter og båt hjemme på Hellestø. Det blir nok noen turer på bølgene i sommer, siden det ikke er mulig å reise utenlands. Familieturen til Gran Canaria er avlyst, og det blir vel ikke Tour des France på TV-skjermene før til sensommeren. Da må jeg jo finne på noe, slik at jeg har noe å fylle feriedagene med frem til jobben starter igjen, sier Elias.


HMS:

– ansvaret er også personlig

Det er dine valg som påvirker hva du gjør. Det kan være dine valg som avgjør om du utsetter andre for skade. Det er du som personlig må stå til ansvarlig for egne handlinger.

Rette sorten følger gjeldende regler. Alltid, overalt. I tillegg er det lov å tenke selv. Det er sammen vi passer på hverandre. Rette sorten tar HMS-ansvar.

small filter icon Filter