Månedsnytt februar - Fjogstad Hus

Månedsnytt februar

Torsteins ord:

Lysere tider!

Ja, vinteren er her for fullt. Det blir fremdeles tidlig mørkt og kulda har bitt seg fast, men likevel: Kveldene blir litt lengre dag for dag og sola har begynt å varme – vi går utvilsomt mot lysere tider. Og det er ikke bare kalenderen som forteller om lysere tider. Takket være fenomenal innsats fra deg og alle i Fjogstad-Hus kan jeg stolt melde at vi aldri har hatt et så godt salg i årets første måned.

Erfaring tyder på at tidspunkt for signering av kontrakter kan være tilfeldig, men samtidig vet vi at de fleste salg er resultat av nitidig, langt og hardt arbeid. Og det er nettopp her DU er den avgjørende. 100 % avgjørende, faktisk.

Nye kunder kommer ofte som følge av anbefalinger fra tidligere kunder. Dette er kunder som er så tilfredse med deg, prosessen og resultatet at de blir våre ambassadører. Derfor er det ekstremt viktig at vi har kontrollen på alle detaljer fra første strek på skissen til siste dørjustering etter endt befaring. Vinnere aksepterer ikke avvik på eget arbeid, men er velvillige, fremoverlente og kunnskapsrike – altså Rette sorten. Jeg er overbevist om at denne kulturen, dette tankesettet, gjør at vi går lyse tider i møte i dobbel forstand.

Nå har vi øvd oss på å holde avstand og å vaske hender i nesten et helt år. Førstnevnte må vi nok fortsette med en god stund til, sistnevnte håper jeg for all del ikke er forbigående. I tiden som kommer skal alle som en av oss øke fokuset på vår egen rolle, både på jobb og ellers. Vi kan ikke akseptere annet fra oss selv enn 100 % innsats hvis vi skal ha 100 % resultat. Slik jobber Rette sorten – slik jobber vi i Fjogstad-Hus!


Ansattprofilen: Aslak Idland

Alder: 53 år
Sivilstatus: Samboer, to barn
Bor: Oltedal
Lytter til: Har en svakhet for country
Ser på: Nyheter og sport

– 28 år i Fjogstad-Hus er bare begynnelsen!

– Her har jeg det godt! Fjogstad-Hus er et førsteklasses sted å jobbe, med førsteklasses folk. Her blir vi tatt godt vare på – her blir jeg værende, smiler Aslak Idland, som er inne i sitt 28. år i Fjogstad-Hus.

Aslak føyer seg fint inn i rekken blant de mange med lang fartstid i bedriften. Siden første arbeidsdag i 1993 har han hatt ulike roller, blant annet som byggeleder i 11 år. Men oltedølingen trives best ute på byggeplass, og er nå der han helst vil være: i rehab-avdelingen.
– Å fikse et tak på et gammelt hus, å jobbe med et komplisert påbygg og å finne de beste løsningene på vanskeligheter, det er de typer oppgaver jeg vil ha. Å være litt kreativ, å bruke hodet for å finne den beste fremgangsmåten – slikt liker jeg. Har faktisk ikke jobbet på nybygg siden 2002, og da var det et hus for en kompis som skulle bygge på Gilja, forteller Aslak.

Det har skjedd mye i Fjogstad-Hus siden Aslak ble ansatt, og det er spesielt én ting 53-åringen mener holder seg godt.
– Det viktigste kjennetegnet på Fjogstad-Hus er at man hele tiden jobber for å være best. Det har alltid vært et fokus på kvalitet, å gjøre jobbene skikkelig. Det gjenspeiler seg i at kundene er trygge på oss og at de kommer tilbake når de har nye prosjekter. Bedre tilbakemeldinger enn det, får man jo ikke, smiler Aslak.

Når Aslak ikke spikrer, er han en allsidig kar som sjelden ligger på latsiden. Opp gjennom årene har han vært aktiv i Gjesdal skytterlag og drevet med både sykling og bilcross. I gårdsrommet hjemme står bobilen klar for nye turer.
– Vi har virkelig fått sans for bobillivet. Det er en perfekt måte å feriere på, vi kommer oss rundt over alt. En fin frihetsfølelse, smiler Aslak.


HMS: Rette sorten sjåfør på jobb og fritid

Sjelden viser vi oss mer fram for resten av samfunnet enn når vi kjører bil. Det gjelder enten man er bak rattet i en dekorert arbeidsbil eller man kjører sin egen bil. Alle kan se oss, og det blir lagt merke til dersom vi gjør en feil. Et kjøretøy har dessuten et enormt potensiale for å påføre skade dersom det havner på feil sted. Marginene er som regel små mellom liv og død i trafikken.

Måten vi oppfører oss på i trafikken dreier seg om alle sidene ved det å være Rette sorten. Omdømmet påvirkes, både ens eget og vårt felles. Vår evne til etisk refleksjon og ettertanke settes på prøve. Selve atferden har direkte innvirkning på helse, miljø og sikkerhet. Det er også fort gjort å begå alvorlige lovbrudd dersom vi gjør en feil. Og sist, men ikke minst – det går an å vise en virkelig positiv side ved å opptre hensynsfullt og trygt i trafikken. Rette sorten sjåfør vet at han eller hun er en mobil reklameplakat når vi kjører bilene våre.

small filter icon Filter