Månedsnytt august - Fjogstad Hus

Månedsnytt august

Torsteins ord:

– Det skal bygges nye hus i morgen også!

En annerledes sommer er på hell, og ferien er stort sett avviklet hos oss i Fjogstad-Hus.

Vi legger bak oss et halvår som startet med stor optimisme, men som over natten ble snudd til det motsatte. Heldigvis har vi stødige myndigheter og en lojal befolkning. Vi fikk raskt fikk kontroll over situasjonen og så lysere på tilværelsen inn mot sommeren.

Nå er bølge to av smittespredning varslet, og vi ser kanskje konturene av denne nå som turismen og arbeidsreisene tiltar over landegrensene. Hvordan høsten og vinteren faktisk blir, er nærmest umulig å spå. Det eneste som er sikkert er at det også «i morgen» skal bygges nye hus, og ikke minst at allerede eksisterende bygningsmasse krever vedlikehold.

Vi er blitt med i Skatteetatens nyetablerte holdningskampanje: «Våre kunder handler hvitt». Dette er en kampanje som mobiliserer seriøse bedrifter til å fronte budskapet; våre kunder handler med seriøse aktører som følger spillereglene. Dette er et viktig arbeid som vi i Fjogstad-Hus har jobbet aktivt med i alle år, og som blir ekstra aktuelt nå som velferdsstaten virkelig blir satt på prøve i forbindelse med den eksplosive økningen i arbeidsledigheten. Vi håper selvsagt på at flest mulig blir med på denne kampanjen. Å opptre i gråsonen, eller kjøpe tjenester fra leverandører som jobber i strid med gjeldende regelverk, må og skal bli vanskeligere.

Vi kan nok forvente at konkurransen om kundene blir enda skarpere utover høsten. Det selges for lite i vår region i forhold til hva næringslivet trenger. Med det som en liten tankevekker avslutter jeg med å minne om at dere som leser dette er de beste selgerne Fjogstad-Hus har. Husk visjonen vår: Sammen skaper vi verdier.  


Man blir aldri for gammel til å lære nye ting!

Det var en erfaren kar som kom inn i det gode selskap hos Fjogstad-Hus januar 2019. Med over 20 års spikererfaring kunne Svein Ingvard Rasmussen umiddelbart settes i sving på byggeplass. Likevel, en viss lærekurve ble det, forteller Svein Ingvard.

–  Alle har sin etablerte måte å gjøre ting på, så for min del handlet om å bli kjent med hvordan oppgavene utføres i Fjogstad-Hus. Jeg gikk sammen med Jostein Osland, og da falt brikkene fort på plass. Man blir aldri ferdig utlært i dette faget, og det er kjekt å ha en sånn ressurs som Jostein, sier Svein Ingvard, som flirer bekreftende på spørsmål om gamle hunder kan lære nye tricks.

Gode holdninger er enormt viktig

I dag jobber Svein Ingvard med oppføringen av de nye boligene i Kløverhagen på Hommersåk. Med seg har han en lærling som høster godt av 51-åringens brede erfaring.

– Innstilling og holdninger er enormt viktig. Det handler om store ting som å overlevere et godt og feilfritt hus, men også om små ting. Man skal bruke opp den taperullen man åpnet i går. Spikeresker skal ikke stå ute i regnet når man går hjem for dagen – lite irriterer meg mer enn en gjennomvåt spikereske etterlatt på et stillas. Man må ta vare på redskaper og utstyr, og bruke hver meter tape og hver spiker. Han jeg har med meg nå, har alle de riktige holdningene og har ikke kommet for sent en eneste dag. Det er slik det skal være, sier Svein Ingvard, som absolutt har sansen for Rette sorten – kulturen som er førende for alt Fjogstad-Hus gjør.

– Men samtidig handler det om at alle følger opp og at alle – både ute og på kontoret – har de rette holdningene og handler deretter. Det er viktig, smiler Svein Ingvard.

Familieferie på Krågeland

Corona til tross, Svein Ingvard kan se tilbake på fine ferieuker. Det ble turer til Hallingdal og Vrådal, og selvsagt til hytta på Krågeland.

– Plutselig ble det god, gammeldags familieferie igjen! Alle tre døtrene våre dukket opp på hytta, og det var veldig kjekt. Da fikk vi skiftet kjøkkenet på hytta, det ble turer i fjellet og mye moro. Vi trives veldig godt på Krågeland, med hytte er det alltid litt å putle med. Nå skal jeg sette inn et nytt Velux-vindu der oppe, så det er bra vi får litt finvær fremover.

En bussjåfør med godt humør!

Svein Ingvard er kjent som en kar med mange evner og mye på programmet. Vanligvis går mange av årets helger med til å kjøre for Haga Buss, og akkurat det er noe han håper å komme i gang igjen med utover høsten.

– Å kjøre buss er vel det nærmeste jeg kommer en hobby. Jeg er sjåfør for noen av fotballagene i distriktet, blant annet Madla og Randaberg, og styrer dem til kamper rundt om i landet. Det er trivelig, mye lått og løye. Akkurat slik jeg liker det, smiler Svein Ingvard.


HMS:

Vi må ikke senke guarden for smittespredning hverken på jobb eller hjemmebane. Gode rutiner ble etablert i samfunnet før vi tok en velfortjent sommerferie. Nå er tiden inne for å minne oss alle på de bestemmelsene som er gjeldende på byggeplasser og ellers i samfunnet. I skrivende stund kan det oppsummeres med de enkle reglene om å holde avstand og god håndhygiene.

small filter icon Filter