Lykken er en arkitekttegnet hagestue - Fjogstad Hus

Lykken er en arkitekttegnet hagestue

– Hagestuen ble ganske annerledes enn vi først planla. Med hjelp fra Fjogstad-Hus ble den veldig mye bedre, forteller Margarethe Fosmark. 


– Det er utrolig hva flinke fagfolk kan tilføre et prosjekt. Folk med erfaring og kunnskap ser ofte mye bedre løsninger enn vi som ikke er utdannet innenfor bygg. Hos Fjogstad-Hus fikk vi god hjelp til alt fra best plassering på tomten og byggesøknad til siste spikerslag, sier Margrethe.


Ny hagestue? Ta kontakt med Fjogstad-Hus i dag!


Fjogstad-Hus hjelper deg med alt fra isolerte hagestuer for helårsbruk til en ny terrasse.

 – Et sted med god atmosfære

Margarethe og samboeren hadde syslet lenge med tanken om en vinterisolert hagestue, og manglet ikke på idéer til plassering, høyde, takform, løsninger og størrelser for vinduer og dører, kledningstype og mye mer. Men det var først da arkitekt Kristin Veen Tjessem ble involvert at bitene falt på plass. 

– Vi trodde det ville være best å unngå dispensasjonssøknad og la planer deretter. Men Kristin mente at byggesøknad til kommunen var nødvendig hvis vi skulle få en best mulig løsning. Da vi så tegningene og fikk vite at kommunen innvilget de, var det bare å gi gass, forteller Margrethe. Noe av det viktigste for henne var å få gode siktlinjer ned mot fjorden. 

– Det er godt for sjelen å sitte lunt her inne og se ned mot bølger og båtliv. Hvis vi har middagsgjester, starter vi gjerne med et glass her før vi spiser inne i huset. Og så kan vi gå ut hit og drikke kaffe etterpå. Det har blitt en veldig fin atmosfære i hagestuen vår, slår hun fast – og det er lett å være enig med henne.


Fjogstad-Hus hjelper deg å finne hagestuen som passer best til din tomt og dine behov. Send en e-post eller ring 51 97 17 00.


Inkluderte isolert hagebod

Hagestuen er ca. 19 kvadratmeter. På baksiden er det en lun og god bod på ca. 6,5 kvadratmeter. 

– Vi «makset» størrelsen på bygget i henhold til tomteutnyttelse for å få ekstra lagringsplass. Vi fikk smart løsning takket være Fjogstad-Hus. I tillegg klarte de å skape en naturlig overgang mellom hus og hagestue, noe som gjør at byggene på tomten fremstår som en helhet og er veldig praktisk i bruk, sier Margarethe. 

– Jeg vil skryte av samtlige involverte; tømmermann, byggeleder, arkitekt, gulvlegger og de andre. Jeg er glad for at vi tok den telefonen til Fjogstad-Hus, smiler Margarethe. 

Perfekt for ungdommen

Hagestuen har også blitt et yndet tilholdssted for Margarethes datter når hun er hjemme fra Oslo. 

– Vi har ikke noen kjellerstue, men med denne stuen har de unge et godt sted å være for seg selv når de har besøk. Det er tydelig at de setter pris på det, sier Margarethe og legger til:

– I perioden da folk ikke kunne dra til hytta på grunn av Corona, da vitset vi litt med at vi hadde hytte bare noen meter utenfor huset. Det er nemlig litt slik det føles, at dette er et sted hvor pulsen er litt roligere, et sted hvor vi slapper godt av. Helt herlig, hilser Margarethe. 


Vi spesialtilpasser hver hagestuen etter kundens tomt og ønsker. Ta kontakt for informasjon og prisoverslag.

One thought on “Lykken er en arkitekttegnet hagestue

Comments are closed.

small filter icon Filter