På tide å bytte kledning? - Fjogstad Hus

På tide å bytte kledning?

Skift kledning og bli stolt av huset ditt! Ring Magne i Fjogstad-Hus på 915 35 127 i dag!  

Ytterkledningen er husets ytterfrakk. Den skal tåle alt av vær og vind og få huset til å se bra ut. Men trekledning har sin levetid, og når sprekker og synlige råteskader går ut over både huset og humøret, da må du gjøre noe.

Å skifte kledning virker som en uoverkommelig stor jobb, synes du kanskje. Og så sier «alle» at når du først skifter kledning, så bør du samtidig etterisolere – noe du verken kan eller har lyst til. Med Fjogstad-Hus på ditt lag, blir jobben verken for stor eller særlig vanskelig. Og resultatet blir du fornøyd med i mange år framover.

Mange venter for lenge med å vedlikeholde eller bytte ytterkledning. Sprekker og råteskader er tegn på at du bør vurdere å ta affære ganske kjapt, det samme er tilfellet hvis treet er så mykt at du kan plukke det fra hverandre. Slike skader gjør også at huset ditt framstår som lite sjarmerende og pent. Det går også utover livet og komforten innendørs.

Fjogstad-Hus 1902

Gode råd er gratis

Hvis du er usikker på om hele eller kun deler av kledningen må skiftes, så kontakt Magne Fjetland for en uforpliktende befaring og pristilbud. Magne når du på 915 35 127 og e-post magne@fjogstad-hus.no. Magne kan dessuten gi deg gode råd om det er andre ting det er lurt å gjøre samtidig, som for eksempel etterisolere eller bytte et eller flere vinduer.

Ny kledning varer lenger!

Hvis du og Magne blir enige om hva som skal gjøres, så kan det være godt å vite at det finnes moderne kledning som sannsynligvis krever mindre vedlikehold enn det du har på veggen i dag. Materialer som Royal, Termo, kjerneved, lerk og osp både ser bra ut og gir et lengre vedlikeholdsintervall enn det du nok er vant med. Engangsinvestering er høyere enn ved «vanlige» kledningsbord, men mange vinner på det i det lange løp. Men selvfølgelig er gran fremdeles et fullgodt alternativ, men da med litt kortere vedlikeholdsintervall.

Ja til etterisolering!

Det stemmer det som «alle» sier, at hvis du først skal skifte kledning så er det lurt å etterisolere samtidig. Det kan du selvsagt gjøre også hvis du kun skal skifte kledning på en av veggene. Etterisolering fra utsiden er en god måte å spare strøm på og gir deg et mer et energieffektivt hus, og du slipper å endre på rommene i huset med nye plater, lister, vinduskarmer og så videre. Velger du å etterisolere, så kan det være smart å også montere vindsperre som holder huset lunt gjennom høst- og vinterstormene. En ting mindre å bekymre seg for!

Bruk fagfolk for et godt resultat!

Heldigvis finnes fagfolk som er særdeles flinke på å skifte ut vinduer, og de flinke folkene finner du selvsagt hos Fjogstad-Hus. Ønsker du befaring og prisoverslag på bytte av et eller flere vinduer? Ta kontakt med Magne Fjetland på magne@fjogstad-hus.no eller 915 35 127.

small filter icon Filter