Få et bedre og finere hus med nye vinduer!

Lei av trekkfulle vinduer? Eller vil du gi fasaden et skikkelig estetisk løft? Ring Magne i Fjogstad-Hus på 915 35 127 i dag!  

Visste du at vinduer som er mer enn 20 år gamle slipper ut ca. 2,5 ganger mer varme enn nye vinduer? Hvis de i tillegg har en skade, så tyder mye på at du fyrer for kråkene. 

Vinduer er viktige for både huset og deg, av mange grunner. Mange tenker først og fremst på energiforbruk, beskyttelse mot vær og vind og inneklima, men å velge riktige vinduer er også helt avgjørende for husets utseende og lysforhold innendørs. Skal du først skifte vinduer, så er det viktig at du velger en løsning som fungerer på alle områder. Hos Fjogstad-Hus får du fagfolk som kan hjelpe å skifte vinduer og arkitekter som kan velge de den vindusmodellen som er best for akkurat ditt hus, både teknisk og estetisk.

Trekk og temperatursvingninger

Luftlekkasjer tyder på at vinduet er modent for utskiftning. Da kommer uteluften direkte inn, og øker oppvarmingsbehovet og påfølgende strømregning. Luftlekkasjer finner du ved å føre et tent stearinlys langs vinduskarmen. Kaldras skjer når luft blir nedkjølt av en kald flate, for eksempel et gammelt og dårlig isolert vindu. Den nedkjølte luften ”raser” nedover, blir presset utover gulvet og gjør det gulvkaldt. Kaldras kan motvirkes noe av varmekilder plassert i underkant av vinduene, men det er med 3-lags lavenergivinduer du virkelig får bukt med problemet.

Råteskader er tegn på dårlige vinduer

Du kan finne ut om vinduet har råteskader ved å stikke forsiktig med syl eller kniv. Hvis du møter fast motstand 2 mm under overflaten, er tilstanden god. Trenger du dypere inn, er det tegn på råteskade. Stikk ikke i treverket mer enn nødvendig. Vinduer med råteskade må byttes. Punktum.

Punkterte vinduer holder ikke på varmen

Punkterte vinduer bør byttes. Punktering innebærer lekkasje mellom glasslagene, og det kommer inn både luft og fuktighet. Vinduet ser uklart og skjoldet ut selv om det er nyvasket. Den isolerende gassen mellom glassene forsvinner og gir redusert U-verdi. Dermed trengs det mer energi for å varme opp rommet, og utgiftene til oppvarming øker.

Bruk fagfolk for et godt resultat!

Heldigvis finnes fagfolk som er særdeles flinke på å skifte ut vinduer, og de flinke folkene finner du selvsagt hos Fjogstad-Hus. Ønsker du befaring og prisoverslag på bytte av et eller flere vinduer? Ta kontakt med Magne Fjetland på magne@fjogstad-hus.no eller 915 35 127.

small filter icon Filter