Er huset ditt over 30 år? Bytt taket før lekkasjene kommer!

Et tak har begrenset levetid. Er tiden inne for å bytte tak, så må det gjøres skikkelig og under sikre arbeidsforhold. Da er det best å ringe Fjogstad-Hus på 51 97 17 00 for profesjonell hjelp.

– Er taket ditt 35-40 år eller mer, så må du regne med at levetiden på taksteinene nærmer seg slutten. Det er viktig å bytte tak før lekkasjene kommer, for hvis fukten begynner å trenge seg gjennom så må du nok gjøre mer enn å skifte selve taket. Da blir det mer kostbart enn hva det hadde behøvd å bli, sier Svein Terje Haugland, som har utført og ledet mange takbytte-oppdrag for Fjogstad-Hus de siste årene.

Vedlikehold av tak gir lengre levetid

De aller fleste hus i Stavanger-regionen og Ryfylke har takstein. Godt vedlikehold kan forlenge levetiden, forteller Svein Terje.

– Du må sjekke taket lenge før det blir 30 år. Skader kan oppstå før den tid. Noe av det viktigste du kan gjøre er å sjekke at det ikke er mosedannelse på taket. Mose samler fukt, noe som igjen kan føre til at taksteinen sprekker. Er det først oppstått sprekker, så kommer lekkasjene etter hvert. Se særlig rundt vinkler og avslutninger på taket, minst en gang i året. Se også nøye etter at alle taksteinene ligger riktig. Løft gjerne på noen for å se at det er tørt under, oppfordrer Svein Terje.

Slipp nervøse utbrudd fra dine kjære

Noen få velger å bytte tak selv, men tanken på å balansere høyt over bakken er ikke særlig tiltalende for de fleste av oss. Hvis du ikke gjør jobben ordentlig, er det du selv som må fram med stige og sikringstau igjen. Ringer du Fjogstad-Hus, så får du garanti for en skikkelig utført takjobb samt at du slipper nervøse utbrudd fra dine kjære på bakkenivå.

Nytt tak øker boligverdien

Bytte av tak gir også huset ditt et estetisk løft, særlig hvis du har skrått tak som er godt synlig. Et hus med nytt tak gjør også huset ditt mer attraktivt hvis du en gang skal selge det, både på grunn av utseende og fordi eventuell ny eier slipper å tenke på utskifting de nærmeste tiårene.

Bytte tak? Kontakt Fjogstad-Hus på 51 97 17 00 eller post@fjogstad-hus.no

small filter icon Filter