Månedsnytt - Nr.3 2019 - Fjogstad Hus

Månedsnytt - Nr.4 2019

ANSATTPROFILEN:

RONNIE ANDERSEN

- Hammer er bedre enn penn!
I august 2018 vinket Ronnie Andersen farvel til Fjogstad-Hus til fordel for skolebenken. Men etter noen måneder på «Teknikken» ble savnet etter hammer og sag for stort.

- Du vet, jeg kler hammer bedre enn penn, sier Ronnie og flirer. Det er tidlig mai og han står med beina solid plantet på Hellestø, der et rehab-prosjekt er godt i gang.

- Jeg fant fort ut at det er på byggeplasser jeg trives best. Data er ikke akkurat min greie, det er ikke den typen utfordringer som fascinerer. Derfor er jeg veldig glad for at jeg fikk komme tilbake til Fjogstad-Hus, forteller den hjemvendte tømreren.

Elsker utfordringer og kvalitet
Ronnie er en av mange dyktige FH-tømrere med rehab som spesialfelt. Å fikse, utbedre og modernisere gamle hus har interessert Ronnie siden han gikk på Godalen VGS.

- For meg er det rehab eller ingenting. Da er det ideelt å jobbe i Fjogstad-Hus, for her er det mange flinke folk med stor kompetanse på den type jobber. Her får vi utfordringer og her er det godt tilrettelagt for å lære av hverandre. I tillegg er Fjogstad-Hus svært opptatt av kvalitet, og det er jeg også. Nå er jeg her for å bli, smiler Ronnie.

Skal bygge også i ferien
Ronnie er av typen som ikke kan sitte stille lenge av gangen. Med to unger på 3 og 7 år så sier det seg nesten selv at kan bli travelt på hjemmebane, men det er ikke til hinder for byggeprosjekter også på egen adresse.

Millwall-fan
Når sommeren er over, retter Ronnie blikket vestover mot fotballøya England. Tre ganger i året går turen til London for å se favorittlaget Millwall.

– Å se fotball litt nedover i divisjonssystemet er fantastisk. Det er der du får de ekte fotballopplevelsene, den ekte stemningen og de ekte supporterne. Lidenskapen rundt Millwall er direkte herlig. Jeg så Arsenal i påsken, men det kan ikke sammenlignes. Nei, Millwall – det er laget!

RONNIE I KORTVERSJON:

  • Alder: 28
  • Sivilstatus: Gift, to unger på 3 og 7 år
  • Bor: Grannes
  • Lytter til: Alt mulig, alt som ikke gir tinnitus.
  • Ser på: Hater egentlig å se på TV. Men fotball, det liker jeg jo.
TORSTEINS ORD:

GODE NYHETER

Endelig. Salgs- og ordresituasjonen ved inngangen til mai er sannsynligvis en av tidenes beste. Sammen har vi skapt en ordrereserve på 180 millioner, og dette er jobber vi ikke har startet produksjonen på enda. Det betyr samtidig at forventningene til leveransene våre er høyere enn noen gang. Konkurransen i byggemarkedet er fremdeles knivskarp, og nå er det mange kunder som venter i spenning. De har valgt oss foran mange andre til å realisere nettopp sitt personlige byggeprosjekt.

Vi er alltid forsiktige når vi rapporterer ordrereserve, og tar kun med det vi ikke har startet på. Det betyr at tallet faktisk er enda høyere.

De siste årene har vært tøffe, men alle har bidratt til å holde laget og kompetansen vår i gang slik at alle har hatt en sikker jobb. Nå som ordrereserven bedrer seg er det grunn for å tro at bidragene i prosjektene også vil bedre. Vi trenger ikke bare jobber, vi må også sikre lønnsomheten i hvert enkelt prosjekt.

Det er slik vi skal sikre oss mot neste nedtur, som helt sikkert kommer. Jeg håper likevel det blir lenge til.

Vi gir oss ikke her, vi skal sikre nye salg og nye leveranser – det må være full gass for å sikre at hele organisasjonen bidrar til å lande nye spennende oppdrag. Jeg ønsker å framheve ROT-markedet. Her er det mange muligheter der vi kan bidra med høy kompetanse og leveringsevne. ROT er et prioritert område for oss i tiden framover.

La oss glede oss over freamgangen. Statistikken for de siste månedene viser at hver tiende nye bolig som ble solgt i Rogaland er et Fjogstad-Hus. Det skal vi være stolte over.

HMS ER OGSÅ MOTIVASJON OG GLEDE

Miljø kan være så mye. Vi snakker om ytre og indre miljø, avhengig av om det er omgivelsene eller oss selv vi mener. I tillegg skiller vi mellom det fysiske og det psykiske arbeidsmiljøet.

Når vi snakker om trivsel og motivasjon er det psykososiale miljøet viktig. Vi skal ha det bra med oss selv og trives med kollegaene. Rette sorten

innvilger seg neste måned et felles løft for nettopp det psykososiale miljøet. Fjogstad-Hus laget er fremoverlente og drar på felles tur til Danmark for å fylle på med velvilje, kunnskap og ekte glede.

Frem til da: Pass på hverandre. Menneskene er den viktigste ressursen Fjogstad-Hus har.

small filter icon Filter