Ferdighus1613 fra Fjogstad-Hus. For deg som skal bygge hus på egen tomt.

Fjogstad-Hus 1613

Den elegante eplehageboligen

285m2

BRA

Saltak

TYPE

5

SOVEROM

Tegninger
Om bolig

Boligen på Stangeland i Sandnes var tidligere en bugnende frukthage med saftige epler og søte plommer. Planen var allikevel å bygge en flunkende ny bolig da eiendommen ble kjøpt. – Vi skulle bygge nytt hus og lette litt etter tomt. Vi fant nabohuset her med stor tomt. Der bodde vi også mens vi jobbet med planleggingen og tilpasningen av ferdighus1613 og ikke minst med fradelingen av tomten.

Kunden var innom et par andre boligbyggere før valget falt på ferdighus1613 og Fjogstad-Hus. – Vi hadde hørt mye bra om Fjogstad-Hus og etter et godt møte var vi trygge på at de kom til å ta godt vare på oss, forteller huseierene. Paret fra Sandnes, som har et barn, har tidligere vært av det litt impulsive slaget. De kjøpte blant annet en leilighet usett gjennom internett. – Ja, vi hadde ikke så mange andre planer enn at vi ville ha et nytt hus. Vi fant denne tomten og la resten over på Fjogstad-Hus. Vårt utgangspunkt var jo boliger vi hadde sett og likte, som ferdighus1613 fra Fjogstad-Hus. Arkitekten kom deretter med innspill og tanker i forhold til våre ønsker og sammen kom vi raskt i mål. Arkitekt Kristin var en stor inspirasjon for oss og en arkitekt som var skikkelig på.

Familien samles på kjøkkenet

Kjøkkenvinduet er en flott detalj og gir faktisk ekstra benkeplass. – Her har jeg full kontroll mens jeg står og lager mat, forteller huseier. Innfelte spotter litt utenom det vanlige. – Dette løste Fjogstad-Hus på en fin måte. Resultatet er jeg kjempefornøyd med!

Kjøkkenet har blitt et av husets aller viktigste soner. Her samles familien ofte og den smarte barløsningen gir en effektiv start på dagen. Her serveres frokosten. Ingen overskap forsterker opplevelsen av den gode takhøyden og gir et rom som innbyr til matlaging. Takterrassen er helt fantastisk. En ekstra stue om sommeren forteller huseier. – Her sitter vi litt skjermet, har fantastiske solforhold og koser oss skikkelig.

Fleksible løsninger

Boligen som Fjogstad-Hus prosjekterte og bygget er romslig. 285 kvm, over tre plan og med egen utleiedel. – Vi hadde noen ønsker som for eksempel alle soverom i første etasje. Egen biinngang og ikke minst god lagringsplass. Det har vi virkelig fått, forteller huseier ivrig. Kjelleretasjen inneholder godkjent leilighet med 1 soverom. Huseier har også stor lagringsbod for ikke å snakke om det store rommet under garasjen. – Her hadde vi først og fremst tenkt å lage oss et kinorom, men etter nærmere ettertanke tror jeg det blir et treningsrom. En effektiv og sportslig hverdag med andre ord.

Første etasje har tre gode soverom, hvor hovedsoverommet har eget bad. Her er også felles bad, eget vaskerom og ikke minst en hagestue. Andre etasje har en imponerende luftig stue med åpen kjøkkenløsning. Stor takhøyde gir etasjen et luftig og nesten litt majestetisk preg. – Vi ønsket egentlig å bygge med pulttak, men ettersom vi bygger i eksisterende felt, så måtte vi ha saltak. Det ble jo egentlig veldig bra med stor takhøyde og en flott luftig følelse, smiler den stolte eieren. Vindusløsningene er spennende med store flater som slipper inn mye lys og kjekke løsninger med hjørnevindu. I denne etasjen er det også funnet plass til et trivelig kontor og nok et bad. – Kontoret blir flittig brukt.

Mye brukt takterrasse

Både på kveldstid og ellers ved behov, skyter den travle huseier inn. Etasjen byr også på utgang til en flott takterrasse. – Den har vi brukt flittig i sommer. Det blir nesten som en ekstra stue. Her koser vi oss virkelig, sier huseierene. Takterrassen ligger over carporten og har trapp ned til hagen. Denne ligger delvis skjult og er en fin detalj.

Huset har mange detaljer og eierne har tydelig vært opptatt av å få en meget presentabel bolig. – Vi har lagt litt ekstra i det elektriske anlegget og jeg måtte jobbe mye for å få på plass de innfelte spottene jeg ville ha. Men også det løste Fjogstad-Hus på en utrolig god måte. Vi leste oss opp og var veldig bevisste på de valgene og detaljene som er i huset. Det er derfor så utrolig takknemlig å jobbe med noen som virkelig forstår våre ønsker og som hjalp oss å oppnå boligdrømmen. Jeg vil faktisk si at Fjogstad-Hus har vært helt fantastiske!, avslutter en svært fornøyd huseier.

Snakk med oss


    yes

    small filter icon Filter