Fjogstad-Hus 1608 - Fjogstad Hus

Fjogstad-Hus 1608

To kokker med nytt hus

225m2

BRA

Saltak

TYPE

4

SOVEROM

Tegninger
Om bolig

 

Herved er myten om at ”jo flere kokker, desto mer søl” avlivet!
På kjøkkenet i det nye huset til kokkene Simon Paulsen og
Therese Svendsen er det strøkent. Både her og i resten av det
nye huset er tingene på G.

– Dere skulle kommet om kvelden og sett huset opplyst. Både innvendig og utvendig belysning er helt magisk, sier Simon Paulsen. Han og samboer Therese Svendsen har bodd i det nye huset i Zetlitzveien 25 på Mariero i litt over et år, og stortrives: – Vi fikk mulighet til å kjøpe denne tomta av familien min. Det gamle huset til mormor stod her. Selv er jeg vokst opp i nabohuset, så vi kjente både nabolag og forhold godt. Dette var en mulighet vi måtte gripe, forteller Simon.

Det unge paret vurderte først renovering, men kom fort fra det. Det var bedre å bygge nytt. Så startet de å sjekke hva som var på markedet av ferdighus. – Vi fikk tak i Fjogstad-Hus sin inspirasjonsbok, og fant ett hus vi likte godt der. Imidlertid var dette et funkishus med flatt tak, og i reguleringsplanen står det at vi må bygge med saltak på denne tomten. Dermed startet vi ny prosess med blanke ark sammen med arkitekt Kristin Veen Tjessem, forteller de.

Therese og Simon var opptatt av å utnytte arealet godt, huset skulle være funksjonelt og ha minimalt med gangareal. De ønsket også å bygge med utleieleilighet. Poengene deres ble godt fanget av Kristin. Det ble en spennende prosess med forslag som begeistret, og der de følte de ble lyttet til. Tomtedeling og nødvendige søknader tok Fjogstad-Hus seg av.

KOKKER BEGGE TO

Simon jobber som kokk offshore, mens Therese er institusjonskokk. Det betyr at de har et sterkt fokus og klare synspunktet på kjøkkenløsningen. Det er også lett å se når man kommer inn i det lekre kjøkkenet. Her er alt nøye planlagt. Gode løsninger som legger til rette for å jobbe rasjonelt i trivelige omgivelser. En stor gasspeis fungerer som romdeler mellom kjøkken og spisestue/ stue. Hver detalj er smakfull og gjennomtenkt.

Det meste er holdt i lyse farger, men en tapetsert fondvegg bryter alt det lyse og blir en spennende kontrast. Midt i stuen troner familiens nye midtpunkt, 11 uker gamle Isac. Han sover fredelig og av-slappet. I helgen var det barnedåp, en vellykket familiefest.

GUTTEROM BLE AMMEROM

Simon drømte om et film- og spillerom. Det har han også fått, til glede for seg selv og venner. Oppe i 2. etasje er det innredet et skikkelig gutterom, med gode stoler og komfort. Da Isac kom, fant Therese fort ut at dette rommet var som skapt for en annen aktivitet: amming. Og det er visst helt greit, Simon har ikke de store innvendingene til å dele på rommet.

FOKUS PÅ BELYSNING

Spoter er OK til en viss grad, synes Simon og Therese. Men ikke for mange og i alle fall ikke spoter med kaldt lys. De jobbet mye med å få den rette belysningen, og har mange flotte lyskilder. Der de har installert spoter, har de brukt alternativ med varmt lys.

FULGTE OPP SELV

Siden Simon jobber turnus i Nordsjøen, har han hatt mulighet til å bruke tid og følge opp byggeprosessen i de lange friperiodene. Derfor valgte de også å trekke ut en del av underleveransene. Det var krevende, men lærerikt. Hans råd til andre som skulle vurdere å gjøre det samme er å være grundig: -Følg nøye med. Vær detaljert når du snakker med leverandørene, og vær skriftlig i alt du gjør.

Snakk med oss

    yes

    small filter icon Filter