ANSATTPROFILEN:

VILLIAM STANGELAND

HIP HOP
HOS LANDETS
ELDSTE BOLIGBYGGER

Det kan ikke være tvil. Framtiden tilhører dem som spiller 2Pac og Notorious B.I.G. Ikke det at noen av de nevnte artistene startet i går, snarere tvert imot. Det er likevel noe med hip hop som peker framover. Dessuten finnes det nok av yngre artister som spiller hip hop slik at selv en 17-årig tømrerlærling får problemer med å sitte stille.

– Jeg er ikke så god til å sitte i ro uansett. Det er godt å slappe av men bedre å oppleve noe og lage minner. Jeg liker meg spesielt godt ute i naturen. Faren min driver med klatring og dro meg med ut fra jeg var liten. Ute kan jeg være i aktivitet, om vinteren går det for eksempel mye i snowboard. Da passer det perfekt å kombinere med hip hop, men aller helst elektronika, forteller Villiam smilende.

Det må ligge en svakhet for brett i guttens gener. Mangler det snø er det skating og surfing som står på programmet. Ball har det åpenbart aldri vært snakk om.

– Nei, ballspill er jeg ikke så glad i. Jeg bruker en del penger på spesielt snowboard-interessen, jeg liker det selv om jeg ikke er veldig god.

Med botid i Danmark på CV-en er veien kort til venner på andre siden av Skagerak.

– Det hender ofte at jeg tar en langhelg i Danmark. Da kan jeg kombinere med konserter – mange bra artister kommer jo ikke til Norge.

TRIVES I FJOGSTAD-HUS
Det er gått to uker siden Villiam hadde sin første dag som lærling. Etter fullført bygg- og anleggsteknikk ved Jåttå videregående skole skulle han egentlig startet læretiden hos et annet selskap

Nr8 <br /> 2017

Nr7
2017

i byggebransjen. Dessverre hadde ikke dette selskapet nok oppdrag og måtte si opp avtalen om lære for 17-åringen.

– I dag er jeg glad det ble Fjogstad-Hus. Det er et bra selskap for lærlinger, her blir vi tatt på alvor og får god oppfølging. Jeg jobber sammen med Espen, vi går godt sammen og driver for tiden med listingsarbeid på et nybygg på Klepp. Før det var vi på et nybygg på Randaberg, forteller Villiam.

Han ser for seg et liv i byggebransjen.

– Ja, jeg trives med folkene her og kan godt jobbe som tømrer hele livet. Skulle muligheten by seg hadde det likevel ikke skadet med et utenlandsopphold, for så å komme tilbake. På sikt kan det også være at jeg ønsker å prøve meg i en lederstilling, og helst i denne bransjen, forteller Villiam.

VILLIAM I KORTVERSJON

ALDER: 17, blir 18 i november.
SIVIL STATUS: Singel.
BOR: Storhaug i Stavanger.
LYTTER TIL: Veldig mye, avhengig av humøret. Det kan være rock, men jeg spiller veldig mye hip hop. Til snowboard blir det et eller annet elektronika.
SER PÅ: Serier, liker godt action men ser også på komiserier som How I met your mother og andre TV-serier i samme sjangeren. Jeg ser i grunnen mye forskjellig, akkurat som med musikk kommer det an på humøret hva jeg velger.

TORSTEINS ORD:

Buy land, they don`t make it anymore.

Samarbeid er løsningen når tomteareal skal utvikles.

Ser vi langsiktig på det er det nok fortsatt mye i den gamle regelen om at det aldri er feil å investere i fast land. Samtidig er det ingen trær som vokser inn i himmelen, de siste årene har også tomteareal falt i verdi. Fra vårt ståsted kan det se ut til at flere tomteeiere har kommet ned fra gjerdet og ikke lenger ser for seg en prisstigning langt over den generelle i resten av samfunnet. Grunneierne har rett og slett tatt inn over seg at verdiøkningen i tiden framover best kan realiseres gjennom å utvikle tomtearealet. Vi merker det på økt interesse for samarbeid fra de som sitter på land.

Vi ønsker alle med land velkommen, det er slik vi skal utvikle verdier for kundene, tomteeierne og oss selv i tiden framover. Vår holdning er klar: Intet land er for stort, ei heller for lite til

at vi sammen med grunneier kan vurdere felles muligheter.

Samtidig som vi er åpne for det meste som har et utviklingspotensiale innser vi at en annen gammel regel fortsatt gjelder, nemlig den som sier at det er tre forhold som betyr noe: Beliggenhet, beliggenhet og beliggenhet. For oss betyr det sentrumsnært eller nær god infrastruktur for effektiv transport. Området kan gjerne være uregulert og ideelt sett gi plass til 10-15 boenheter. Da kan vårt flinke salgs- og markedsføringsapparat sette sitt preg på regulering og lage gode bokonsept tilpasset målgruppene vi retter oss mot.

La oss alle se oss rundt etter slike muligheter. Kanskje kjenner du noen som sitter på land de ønsker å utvikle? Det er sammen vi oppnår gode resultater og skaper verdier.

HMS er også motivasjon

Motivasjon dreier seg om lyst til å gå på jobb og yte ditt beste.

Motivasjon er den indre kraften som driver oss videre. Motivasjon henger sammen med vilje, og vil vi noe nok - ja da lykkes vi. Alltid. Hver enkelt har et ansvar for å sørge for at vi er motivert. Motivasjon er en viktig del av M-en i HMS, uten høy motivasjon blir det vanskelig å opprettholde og videreutvikle et godt arbeidsmiljø.

Å sikre at de ansatte er motiverte for oppgavene som skal utføres er også en viktig lederoppgave. Sammenliknet med mange andre virksomheter har vi noen ekstra utfordringer akkurat her. Produksjonen vår er «spredd for alle vinder»,

og da er nærhet og synlig engasjement fra ledelsen ikke alltid like lett. Dette er også en utfordring når vi ønsker å utvikle organisasjonen i en bestemt retning – enten vi snakker om ulike typer kompetanse eller rett og slett ønsker å skape felles tilhørighet til selskapet vi jobber i.

Løft derfor frem M-en i HMS som motivasjon litt ekstra nå etter ferien. Motiver hverandre, motiver deg selv og ha et spesielt god øye med alle de nye lærlingene som er har blitt en del av laget vårt. Glem heller ikke samarbeidspartnerne våre, la oss i Fjogstad-Hus gå foran med en godt eksempel og jobbe for å motivere alle som leverer sammen med oss.