Hommersandtunet – med den rette enebolig-følelsen

Langbordet er dekket, ribba står i ovnen og Sølvguttene synger julen inn. Nok en gang tenker du over hvor fint det er å kunne invitere storfamilien på julaften, og hvor lite lyst du har til å flytte i leilighet.

Derfor bygges Hommersandtunet 2 – med plass.

 

 

Det kommer en dag for alle hvor livet skifter gir. Ungene har flyttet ut og den store eneboligen har tomme rom fordelt utover etasjene. Et par ganger i året fylles huset med besøk, liv og leven, men det føles dumt å sitte på så mye plass kun for de dagene. Pensjonisttilværelsen banker snart på døren – om den ikke allerede er her, da. Tiden kan brukes på noe annet enn husmaling, plenklipping og vedlikehold. For det er noe med det å kunne bruke tiden på det man har lyst til.

Men tanken på å flytte fra stor enebolig til liten leilighet appellerer ikke til alle. Noen ønsker å fortsatt ha plass til det årlige lutefisklaget som skal arrangeres for n ́te gang – uten at gjestene må stables i høyden. For andre er det viktig med uteplass til å dyrke interessen for hage – med tomatplanter og vårblomster eller å ha plass til å
«skru någe».

Med Fjogstad-Hus nye prosjekt, Hommersandtunet, bygges nå ti romslige og lyse leiligheter med eneboligkvaliteter. Leilighetene er mellom 80 til 150 kvadratmeter, har 2-4 soverom, solrike terrasser, god lagringsplass og heis som deles med de nærmeste naboene. Boligene ligger luftig plassert med flott utsikt. Leilighetene på bakkeplan har privat uteplass, og de i andre etasje har både balkong og takterasse. Nok av plass til å nyte sene sommerkvelder med dem man er glad i. Boligene har alt på ett plan, samtidig som storfamilien kan inviteres hjem. Her er det plass til både langbord, juletre og mimelek. Både stue og tv-stue gjør at beboerne kan være sammen eller i fred, og barnebarna kan leke i den ene stua mens de voksne
drikker kaffe i den andre. Hvordan man ønsker at sin leilighet skal se ut, kan man selv være med å bestemme – løsningene er veldig fleksible.

 

«Hotellrom til leie»

Gjester som kommer fra byen eller langveisfra bookes inn den 64 kvadratmeter store utleieleiligheten, som deles på alle beboerne. Stuen er stor nok til å invitere til bursdagsfeiringer eller andre sammenkomster hvor det er behov for enda mer plass. Her er det et fullt utstyrt kjøkken, garderobe, toalett og god uteplass. Rommet
vil også kunne være et samlingssted for gode naboer og et utgangspunkt for samlinger, som vinsmaking og andre fellesaktiviteter.

 

Hommersåk for alle

Men det er ikke bare folk fra Hommersåk som kan trives på Hommersandtunet. En kjøretur til Sandnes tar i underkant av 20 minutter, og tvers over fjorden ligger
Stavanger, hvor du kommer med hurtigbåt på 20 minutter. Derfor er du aldri langt unna familie og venner i byen. Innbyggerne på Hommersåk trives med å være omgitt av sjø, skog og fjell og de skryter av samholdet og tilhørigheten blant de som bor på stedet.

Tid kan vanligvis ikke kjøpes, men ved å flytte til Hommersandtunet vil du får mer tid. Tid til å gjøre det du har mest lyst til.

 

Les mer om prosjektet her