Fjogstad-Hus 1601

Stilrent i grønne omgivelser

500m2

BRA

Flatt tak

TYPE

4 - 5

SOVEROM

Tegninger
Om bolig

Et par lange slag fra golfbanen i Stavanger finner vi en liten perle. Helt innerst, like ved skogen, ligger det en ny bolig inspirert av Ferdighus1601 fra Fjogstad-Hus. Innrammet av frodige, grønne trær sitter boligen på en liten høyde. Luftig, men allikevel lunt. – Vi visste lenge vi skulle bygge her. Dette er en tomt som har vært i familien lenge, forteller huseier. Familiens første kontakt med Fjogstad-Hus var veldig positiv. – Vi ble tatt godt i mot. Planen var å sondere terrenget etter flere boligbyggere, men valget falt ganske raskt på dem. Vi hadde sjekket på nettet, pratet med andre som hadde brukt Fjogstad-Hus og det var ingen som sa noe negativt, snarere tvert i mot, sier de og nikker samstemt.

Utsikten fra de store vinduene i boligen er flott. Grønne trær, åker og Hafrsfjord i horisonten. Tomten er stor og godt utnyttet. Boligen ruver ikke. Det er friskt, grønt og naturlig. – Vi vurderte tre etasjer, men tomtens størrelse og potensielle utnyttelsesgrad, samt hensynet til eiendommen bak oss, gjorde at vi heller ønsket to etasjer med større takhøyde. For oss var det heller ikke nødvendig med tre etasjer, og vi synes det er fint å slippe alle trappene. – Her er det brukt noen timer med planlegging kan du si, ler de. – Ettersom det trakk litt ut med å få godkjente planer på plass, så fikk vi god tid til å tilpasse og endre planene. Det er vi selvfølgelig veldig glad for i dag.

Gode råd fra arkitekt

Boligen på Madla har spennende detaljer, og bærer preg av løsninger som er tilpasset familien i hele livsløpet. – Gode innspill fra dyktig arkitekt hos Fjogstad-Hus. Det har vi satt stor pris på i denne prosessen. Det har også gitt oss romløsninger som er tilpasset våre ønsker akkurat nå, og våre behov når guttene blir større. – Et stykke ut i prosessen innså vi at vi ville få litt for lite bod- og lagringsplass. Løsningen ble derfor å lage et stort kjellerrom under garasjen til lagring. Da fikk vi også plass til et rent vaskerom i underetasjen. Nå har vi plass i fleng, og dette er nok den endringen vi gjorde underveis som vi er mest fornøyd med.

Innvendig kommer du ikke lenger enn innenfor døren før du ser de flotte detaljene i boligen. – Vi ønsket litt mer lys i gangen nede, og fikk tips av en bekjent om å legge inn et glassfelt i gulvet i hallen, smiler de. Oppholdsrommet går langs hele husets lengde. Det er oppdelt i soner, men utnytter utsikten og lyset optimalt. Det er også utgang til terrasse med pergola. En utvidelse av stuen sommerstid. Materialvalget er nedtonet, men eksklusivt. Duse farger, rolige toner og sammensetning av møbler fra stilsikre eiere.

Anbefaler Fjogstad-Hus

– Nede har vi samlet alle soverommene og delt dem inn i en barneavdeling og en foreldrefløy, sier de og tar oss med ned. På veien viser de kjapt kontoret, badet og biinngangen som også har fått plass oppe. Disse deler et bad. Så har vi vårt eget bad og ikke minst walk-in-closet. Hagestuen har store vinduer og tar deg rett ut i grønne omgivelser. Nå domineres denne av biler, bamser og puslespill. Om noen år venner på besøk og gaming. – Vi må understreke at vi er utrolig fornøyde, sier eierne når de følger oss ut. – Bare se her: Nabohuset er bygget av Fjogstad-Hus og på nabotomten er byggingen godt i gang. Vi er trolig gode ambassadører smiler de.

Snakk med oss

small filter icon Filter