Fjogstad-Hus 1626: Tomannsbolig - Fjogstad Hus

Fjogstad-Hus 1626: Tomannsbolig

Bygget dobbelt opp

220m2

BRA

5

SOVEROM

Tegninger
Om bolig

 

– Vi hadde planen klar fra første stund: Kjøpe en stor tomt, bygge envertikaldelt bolig og deretter seksjonere ut og selge den ene delen.

Steinar Roland, huseier, ektemann og far til tre, forteller om prosessen som ledet fram til familiens flunkende nye bolig. På veien har de klekket ut ideen til en ny modell for vertikaldelte boliger: «Fjogstad- Hus 21c Vertikaldelt bolig», som nå er å finne i Fjogstad-Hus faste katalogsortiment. Det står det respekt av.

Roland-familien kjøpte tomten på Tasta i Stavanger vinteren 2012. Deretter startet ekteparet med idéarbeidet, hvordan skulle den vertikaldelte boligen se ut?

– Vi ble inspirert av vertikaldelte boliger fra forskjellige boligutviklere, og ville lage vår egen variant. Vi ønsket for det første en klassisk stil. For det andre ville vi ikke at de to boligdelene skulle gå oppi hverandre, det skulle være et individuelt preg på enhetene. Vi ønsket derfor to bygningskropper bundet sammen med et mellombygg, forklarer Roland.

Deretter ble Fjogstad-Hus kontaktet. – Vi hadde forhørt oss i markedet, og Fjogstad-Hus ble ofte nevnt som den ledende boligutvikleren på «ryktebørsen». Vi kontaktet dem og fikk en god opplevelse med dem, forteller Roland. Prosessen med konkrete forslag og tegninger startet høsten 2012. – Vi arbeidet tett med arkitektene hos Fjogstad-hus, og kom rimelig raskt fram til en bolig som vi ville gå for. Etter kommunens godkjennelse av planene, startet prosjekteringsperioden og deretter tok Fjogstad-Hus i gang med å bygge våren 2013. Huset ble innflyttingsklart ett år senere.

– Det tar lengre tid enn vanlig å bygge to boliger enn én, kommenterer Roland. Han var nok litt utålmodig på slutten av perioden. Den vertikaldelte boligen ble, som forespeilt, to bygningskropper bundet sammen med et mellombygg. Høyden er utnyttet med tre plan og tomten har dermed fått beholde store deler med grønt område.

– Vi ville ha et funksjonelt hus, med tre barn er det vesentlig. Vi ønsket også å utnytte utsikten maksimalt, sier Roland. De to enhetenes toppetasjer er derfor kledd med hver sin trekant med heldekkende vindusflater. – Vi har en fantastisk og avhengighetsskapende utsikt fra toppetasjen, den er viktig for oss, sier Roland. Etter at den vertikaldelte boligen sto ferdigstilt nå i vår, ble tomt og bolig B seksjonert ut og solgt.

– Vi eier og disponerer mellombygget. Dette er våre bonusrom, her har vi ekstra lagringsplass og mediarom som kronen på verket, sier Roland. Han legger til at han gleder seg til å ta mediarommet mer i bruk etter som vintermørket siger på.

– Økonomisk sett er det en smart investering å bygge vertikaldelt for deretter å seksjonere ut den ene boligen og selge den. På den måten halveres tomteprisen, forklarer Roland. Men han legger ikke skjul på at det å bygge to boliger på en gang krever en god dose tålmodighet.

– Det er klart det er både tid- og ressurskrevende å bygge så omfattende. Men vi liker å ha prosjekter på gang, det er nok en forutsetning før man igangsetter et slikt prosjekt, sier Roland. Fire måneder etter innflyttingen er familien svært fornøyde med boligen sin.

– Da vi valgte Fjogstad-Hus som boligutvikler gikk vi for kvalitet. De har gode håndverkere og er kjent for sitt solide arbeid. Dessuten veier deres seriøsitet og samarbeidsevne med kunder tungt. Skulle vi bygge en gang til, hadde vi valgt Fjogstad-Hus på ny, sier Roland.

 

 

Snakk med oss


small filter icon Filter