Fjogstad-Hus 1624

Fra forslag til innflytting på ni måneder

231m2

BRA

Saltak

TYPE

4 - 5

SOVEROM

Tegninger
Om bolig

Den eldre boligen i Jærveien i Sandnes hadde romslig tomt med plass til ny bolig. – Etter at tomten formelt ble delt, kontaktet vi sporenstreks Fjogstad-Hus. Da ble det kjapt fart i sakene: Vi flyttet inn i ny bolig ni måneder senere, forteller boligeier Marius Vik.

Selve prosessen med å få separert ut egen tomt var krevende da vi gjorde dette selv. – Sagt på en annen måte: Vi fikk god tid til å tenke over hvordan vi ville ha vår nye bolig. På det første møtet med Fjogstad- Hus var vi derfor veldig tydelige på behov og ønsker, erindrer Marius. Hos Fjogstad-hus ble de møtt av arkitekt Kristin Veen Tjessem, og gjennomgikk tomteforhold, behov og ideer med henne. Forslaget som deretter kom fra boligutbyggeren hadde behørig tatt hensyn til boligeierens drømmer og ønsker:

– Det ble så godt som full klaff på første forsøk. Vi har kun gjort små justeringer i forhold til det opprinnelige forslaget fra Fjogstad-Hus. At arkitekten lyttet og forsto våre ønsker, lettet prosessen betraktelig og gjorde samarbeidet til en lek, sier Marius.

Tilpasset tomten

Grunnet tomtens solforhold var Vik-familien opptatt av å få løftet stue og kjøkken opp til toppetasjen. – Vi jobbet mye med høyde- og skyggeforhold på tomten. Vi er svært godt fornøyd med resultatet. Stuen og kjøkkenet er solrikt og nyter god takhøyde. Vi plasserte også hagestuen og balkongen i denne etasjen, og har med dét fått to bruksområder på uterommet. Den doble terrasse, som har både innbygget og «utebygget» del, er blitt brukt maksimalt i sommer, forteller Vik.

Boligens første etasje er viet hall, bad, boder og soverom. – Barna har eget bad og hvert sitt soverom, vi har også et gjesteværelse i denne etasjen. Vårt soverom har eget bad og det er en sann fornøyelse. Foruten hallen med hovedinngang laget vi også en bi-inngang ved barnas fløy. Her lasser ungene inn med sekker og idrettsutstyr, og avlaster hallen med skitne støvler og tonnevis av yttertøy, sier en fornøyd Vik.

Et annet ønske som Fjogstad-Hus ga en særdeles smart løsning på, var plassering av gjestetoalettet. – Vi ønsket at gjestetoalettet skulle plasseres utenfor vår hverdagsliv-sone, ikke i soveromssfæren og heller ikke i toppetasjen, hvor det ville beslaglegge solforhold. Arkitekten foreslo plassering i trappesatsen mellom første og annen etasje og det slo vi umiddelbart til på, sier Marius. Underetasjen i boligen rommer foruten vaskerom, store boder og bad, to viktige elementer for en aktiv barnefamilie. – Vi har både kjellerstue og mediarom i kjelleretasjen. Kjellerstuen er viet hobbyaktiviteter og trening, mediarommet film og spill. Vi gleder oss til å ta mer i bruk denne etasjen etterhvert som mørket og kulden trekker på, forteller Marius.

Spiletak

Videre forteller Marius at de ønsket et bredt innslag av trematerialer på vegger og tak. – Vi var beviste på å ikke bare bruke gips, spesielt i skråtaket over kjøkken og stue. Sammen med Fjogstad-Hus kom vi fram til et spiletak som vi er svært fornøyd med. Ikke bare med hensyn til akustikk og lyd, men taket skaper også en god og lun stemning over det hele. Nå har familien bodd i flunkende ny bolig i knappe fire måneder, og kan ikke si annet enn at løsningene fungerer. – Vi har i samarbeid med Fjogstad-Hus planlagt og bygget et skikkelig bra hus, og det på korte ni måneder. Det er en bra attest, det!, avslutter en lerkeblid Marius Vik.

 

Snakk med oss

small filter icon Filter