Ferdighus1623 fra Fjogstad-Hus. For deg som skal bygge hus på egen tomt.

Fjogstad-Hus 1623

Luftig og godt på toppen av Mariero

167m2

BRA

Saltak

TYPE

4

SOVEROM

Tegninger
Om bolig

Familien Tjølsen hadde en drøm om en ny bolig. Fra stort hus på Vassøy, via mindre bolig på Vaulen til drømmeboligen på Øvre Knausen på Eikeberget. – Vi hadde gått med tanker om en ny bolig med sentral plassering lenge, forteller Wenche ivrig. Fruen i huset, med bakgrunn som teknisk tegner visste godt hvordan hun ville ha det. – Tomten fant vi kjapt. Så startet prosessen med å få det huset vi ønsket. Den gikk desverre litt treigt, så det var ekstra deilig når vi først kom i gang.

Fjogstad-Hus ble raskt valgt og jobben med å tegne huset startet. – Vi kom med ønsker og skisser. Sammen med arkitekten hos Fjogstad-Hus utviklet og tilpasset vi ulike løsninger. Arkitekten kom med gode ideer og tanker. Resultatet er vi meget fornøyd med, smiler Wenche.

– Vi var ute etter et hus som skulle ta godt vare på oss tre i familien. Det var også viktig at gutten i huset skulle ha et sted der han kan ta med venner. Et annet viktig punkt for oss var en egen «avdeling» til svigerforeldrene fra østlandet. De er her støtt og stadig, forteller Wenche med glimt i øyet.

Effektiv byggeprosess

Fjogstad-Hus tok på seg jobben med alt fra søknader til kommunen og til boligen stod ferdig. – Når vi først fikk godkjent planene i kommunen skjedde ting raskt. Vi var utrolig ivrige etter å flytte inn, forteller hun. – Vi fikk en dedikert tømmermann som var utrolig dyktig. Jobben gikk raskt og det var spennende å følge utviklingen nesten dag for dag. Det var helt fantastisk å flytte inn, sier Wenche over ett glass saft i hagen.

Huset er gjennomgående lyst og innbydende med kontraster enten i møbler eller andre gjenstander. Tjølsen er spesielt fornøyd med badet, som er både lyst og romslig. Stuen er åpen med god plass til sofagruppe, spisebord og en artig bar-løsning på kjøkkenet for kjappe måltid. Boligen er lys og trivelig og er bygget i en mer tradisjonell stil med innslag av flere spennende detaljer. I første etasje har den romslige stuen utgang rett til en flott hage. Her er også et stilrent kjøkken, praktisk biingang og vaskerom, samt gjestebad og «svigersavdeling».

Gjennomtenkte løsninger og detaljer

– Smarte løsning på skapene er en ting, en annen detalj er vinduene. Vi har tre soverom her oppe og et oppholdsrom vi bruker så mye som mulig. Boligen i Øvre Knausen er godt planlagt. Den har også kvaliteter familien setter stor pris på, inne så vel som ute. – På flotte sommerdager, som i dag, er vi mye i hagen. Da kan vi spille fotball, kaste frisbee eller invitere venner på grilling. Det nye huset har så mange kvaliteter vi setter pris på, understreker Tjølsen.

Familien har vært opptatt av å sette sitt preg på det og selv om boligen ble innviet for godt over ett år siden er de ikke helt ferdige med det de ønsker å gjøre. – Vi fikk nettopp disse nye flisene over kjøkkenbenken på plass. De er jeg veldig fornøyd med, smiler Wenche. Det er hele tiden små ting vi ser og som vi skal gjøre. Mannen jobber i Nordsjøen og har derfor mulighet til å gjøre litt i og utenfor huset i periodene han er hjemme. Et av hans prosjekter er gjerdet, men det har han brukt litt tid på, ler hun.

Stemningen i huset er god. Familien som bor her er tydelig fornøyd med drømmeboligen sin. Her skal nye minner skapes og deles. I de aller beste omgivelser.

Snakk med oss

    yes

    small filter icon Filter