ANSATTPROFILEN:

JOSTEIN OSLAND

RENT TRAV
FOR ALLE
PENGENE

MED HEST BLIR LIVET ALDRI KJEDELIG. – Det har i grunnen alltid vært slik, jeg har fått det fra faren min. Vi hadde minst en hest på gården, og jeg har fortsatt å ha det slik. Jeg gjør det meste, trener og skor blant annet selv, sier den engasjerte tømmermannen.

Men en ting overlater han til en kompis: Selve kjøringen. De som forstår seg på travsport vet at det er hest og kusk det står og faller på. – Vi er jo helamatører, men konkurrerer sammen med folk som satser profesjonelt. Da er det ekstra kjekt når det går bra i konkurransene, det motiverer meg.

Med åttitallshelten Rex Rodney i tankene er det lett å spekulere i om 47-åringen er i ferd med å gjøre seg rik på hobbyen sin. Så enkelt er det dessverre ikke. – Det går an å hente inn noen hundre tusen i året, men det går opp og ned i denne sporten som med alt annet. Det er blitt sagt at hest ikke er den raskeste måten å bli fant på, men det er den sikreste måten. Det er mye i det, smiler hesteentusiasten med fast plass på brorens gård på Folkvord.

– Når du er nest eldst er det en annen som står foran deg i køen. Derfor er det broren min som i dag driver gården, jeg måtte finne meg noe annet å gjøre.

RETTE SORTEN – NATURAL BORN

Det ble tømrerfaget. Du skal ikke ha vært lenge i Fjogstad-Hus-systemet før du hører om Jostein. Det virker som mannen på mystisk vis har knekt koden med håndverkerens største utfordring – kundene som kommer i så mange utgaver og med så mange forventninger. Jostein letter litt på sløret og forteller at det dreier seg om ørsmå detaljer, smalltalk og øye for variasjonene.

– Som formann ser jeg jo hvor forskjellige vi er og hvor ulikt vi takler utfordringer i møtet med kundene. Jeg begynte i bransjen da jeg var 16 år, og har sett mye. Ofte er det små ting som gjør store forskjeller. Her har Rette sorten-satsingen vært veldig fin. Til å begynne med

syntes vi kanskje at dette var litt voldsomt, men satsingen gjør at vi trener og bevisstgjør oss selv i valgene vi tar. Det handler om å stoppe litt opp, tenke seg om og se konsekvensene av de små handlingene. Bare det å ta av seg skoene når vi går inn til folk, sånne ting. Vi gjør slike valg mange ganger hver dag.

Nr4 <br /> 2017

Nr4
2017

Oppfordringen til kollegaene er klar: Ta hensyn, mye begynner med det.

Som formann er Jostein også opptatt av helheten på arbeidsplassen, og da kommer vi ikke utenom samarbeidspartnerne.

– Det er viktig at vi får med samarbeidspartnerne våre, gjerne ved at vi går foran med et godt eksempel. Det er for eksempel vårt ansvar å sørge for at alt er ryddig og oversiktlig når elektrikeren kommer for å gjøre jobben sin. På den måten viser vi også hvordan vi ønsker at byggeplassen skal være etter at elektrikeren er ferdig.

Selv den beste kan gjøre feil, det vet også Jostein Osland etter rundt 30 år i bransjen. – Kundene vet like godt som oss at feil kan skje. Det er ikke der problemet ligger. Det handler mer om at vi retter opp i det før det er gått ukesvis. Rette sorten er vel så mye å være ryddig og ordne opp som å være helt perfekt.

JOSTEIN I KORTVERSJON

ALDER: 47.
SIVIL STATUS: Gift, en sønn på 17 år.
BOR: Sentralt, det vil si i Sandnes sentrum.
LYTTER TIL: Rock og pop. Prøver å holde meg borte fra opera og klassisk, det gir meg ikke så mye. Liker lyd i bakgrunnen, P4 er grei å ha.
SER PÅ: TV-serier. Ikke noen spesielle favoritter, tar det litt som det kommer. Ellers mye fotball og trav. Drar gjerne til England 4-5 ganger i året for å se på fotball.

TORSTEINS ORD:

Lagbygging i praksis: Vi slår sammen og forenkler

Jeg har skrevet og ment mye om lagbygging. Målet mitt er å lede selskapet slik at laget styrkes. Laget kommer alltid først, ingen er større enn laget. Samtidig er lagbygging noe av det mest utfordrende som finnes. Det er lett å snakke om og krevende å gjennomføre. Men hardt arbeid skal lønne seg, noe som sjelden er mer sant enn nettopp når det dreier seg om å få en gjeng til å yte sitt beste, sammen som et godt lag. Her blir vi aldri helt ferdige, det er en evigvarende prosess.

Lagbygging dreier seg også om struktur – blant annet strukturen på selskapet vi alle er en del av. I forrige nummer kritiserte jeg Jan Tore Sanners tilnærming til arbeidet med kommunesammenslåing. Han gikk i sin tid til valg på «fornying, forenkling, forbedring». Jeg har det siste året jobbet med disse dimensjonene innenfor vår egen organisasjon. Et resultat av dette arbeidet er at datterselskap fusjoneres. Det første

som skjer er at driftsselskapene i Ryfylke og Sandnes slås sammen. Det gjennomfører vi allerede denne våren. Samtidig endrer vi navn på driftsselskapet, som nå blir hetende Fjogstad-Hus AS. Det er altså ingen stedsnavn knyttet til driftsselskapet.

Det viktige er at vi gjør gode salg og gjennomfører gode prosjekt – ikke hvem som gjør det eller hvor det hele startet. Det er Fjogstad-Hus, laget vårt som leverer og presterer. Målet er å gjøre oss enda mer slagkraftige fordi vi skal være en sterk enhet. Jeg tar sikte på å rydde i eiendomsselskapene i neste omgang, men vi har en del pågående prosjekter som må ferdigstilles før vi slår sammen disse selskapene.

Men først av alt tar vi en velfortjent påskeferie. Dere er en fantastisk gjeng, nyt påskedagene og bruk dem til avslapning og friluftsliv.

HMS: Ulykker kan ramme andre enn oss selv

Den siste tiden har bygg- og anleggsbransjen opplevd flere ulykker som har rammet barn og unge. Det viser at også de som ferdes rundt byggeplassene er utsatt. At barn blir drept som følge av arbeid på en byggeplass er det verste som kan skje.

Det er dessverre vanskelig å få til hundre prosent sikre byggeplasser, men det er mye vi kan gjøre for å komme så nær et mål om null drepte og alvorlig skadde som mulig. Til syvende og sist starter det hele med en sterk sikkerhetskultur, og der er vi allerede godt i gang med Rette sorten-satsingen vår. Rette sorten er grunnfjellet vårt i HMS-arbeidet.

HMS dreier seg om å ta vare på det som er aller mest verdifullt, nemlig liv og helse. Kunne det

vært oss som var involvert i en av de tragiske ulykkene som i det siste har rammet barn? Vi har mange arbeidsplasser hvor det bygges stillas, står gravemaskiner og brukes farlig elektrisk verktøy. Vi har samtidig gode metoder for å redusere risikoen mest mulig.

Et av de viktigste tiltakene vi har er å tenke selv. Er vi på gul sone går vi ikke videre, da setter vi i gang tiltak for å sikre byggeplassen. Et praktisk verktøy er SJA, sikker jobbanalyse. Neste gang vi gjør en SJA skal vi også tenke på de som beveger seg rundt der vi jobber. Dette gjelder også samarbeidspartnerne våre. Uskyldige mennesker skal være trygge i nærheten av våre byggeplasser.